Premijer liga BiH: Sarajevo na Koševu protiv Širokog Brijega

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Sarajevo na Koševu protiv Širokog Brijega
Foto: Scsport / FK Sarajevo

FK Sarajevo na svom stadionu Koševo dočekuje FK Široki Brijeg u duelu 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Ovo je svakako veliki derbi našeg najelitnijeg takmičenja, ali i utakmica koja nosi puno više od tri boda za jednu od ove dvije ekipe. 

FK Sarajevo, nakon lošeg starta sezone, se potpuno vratilo u igru za Europu i trenutno drži treće mjesto. U posljednjih pet utakmica imaju četiri pobjede i jedan neriješen rezultat, te ulaze u ovaj derbi kao ekipa u najboljoj formi u ligi. 

Četvrti dan: Nastavljena potraga za rudarom Asimom Šehanovićem

Četvrti dan: Nastavljena potraga za rudarom Asimom Šehanovićem

Bordo-bijele posebno može radovati pobjeda protiv starog/novog prvaka BiH. U prethodnom kolu porazili su Zrinjski u Čitluku, i tako poslali žestoku poruku ostatku lige. 

Široki Brijeg je dugo vremena vodio bitku s Borcem iz Banja Luke za drugo mjesto, ali sada su se stavili u poziciju da rizikuju odlazak u Europu naredne sezone. 

Tri poraza, neriješen rezultat i jedna pobjeda u posljednjih pet utakmica govori dovoljno. Jedina dobra vijest za njih jeste što, kada bi Zrinjski pobjedio u finalu Kupa BiH, bi se moglo otvoriti još jedno mjesto za Europu kroz PLBiH

Ovaj meč koji će odlučiti mnogo toga počinje u 20:30 sati na stadionu Koševo, a prenos je omogućen na kanalima Arene Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije