Premijer liga BiH: Veliki derbi u Banjoj Luci, Željezničar i Borac u borbi za Europu

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Veliki derbi u Banjoj Luci, Željezničar i Borac u borbi za Europu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / FK Željezničar

Posljednje dvije utakmice 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će odigrane danas, 27. aprila, a sve oči su na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, gdje se sastaju Borac i Željezničar. 

FK Borac i FK Željezničar, zajedno s još nekoliko ekipa u Bosni i Hercegovini, u žestokoj su borbi za jedno od tri mjesta koja vode u Europu naredne sezone. 

Zrinjski sigurno zauzima jedno kao trenutni i budući šampion BiH, dok ostaju dva mjesta za koja se, osim Borca i Želje, bore i FK Široki Brijeg, FK Sarajevo i FK Velež. 

Sudija spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u boksu

Sudija spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u boksu

Pobjedom u današnjem meču, Borac bi napravio ogroman korak ka Europi. Oni su već u prednosti četiri boda nad trećeplasiranim Sarajevom, a s pobjedom nad Željom, Banjalučani bi otišli na sedam bodova prednosti s pet utakmica do kraja. 

S druge strane, Željezničaru itekako trebaju bodovi. Oni bi pobjedom preuzeli treće mjesto, mada imaju isti broj bodova kao njihovi vječiti rivali. Porazom bi se našli u ogromnom problemu i ozbiljno bi smanjili sebi šanse da igraju Europu naredne sezone. 

Pored ovog, igra se i susret Igman-Sloga. Ovo je duel dvije ekipe iz donjeg doma, a pobjeda je potrebnija domaćem Igmanu, koji se nalazi na posljednjem mjestu. Sloga, s druge strane, ima četiri boda prednosti nad opasnom zonom, te bi se pobjedom poprilično osigurali pred kraj sezone. 

Meč Igman-Sloga počinje u 16 sati, dok će u 18 sati, uz prenos na kanalima Arene Sport, na teren Gradskog stadiona u Banjoj Luci izaći igrači Borca i Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije