Sarajevo razbilo prvaka, Široki Brijeg bolji od Željezničara

Radiosarajevo.ba
Sarajevo razbilo prvaka, Široki Brijeg bolji od Željezničara
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - Zrinjski
Odigrani su svi susreti pretposljednjeg devetog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine. Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostilo mostarski Zrinjski, dok je Željezničar gostovao na Pecari kod Širokog Brijega.

Fudbalski klub Sarajevo ugostio je na stadionu Asim Ferhatović Hase prvaka Bosne i Hercegovine mostarski Zrinjski. Bordo tim je upisao ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1. Domaći su poveli u 33. minuti susreta, a pogodio je Elvis Sarić. Samo sedam minuta kasnije bilo je 2:0, a strijelac je bio Ahmetović. Treći pogodak domaći su postigli u 45. minuti susreta, a strijelac je bio Kuzmanović.

Zrinjski je smanjio u 55. minuti preko Harisa Handžića, a šest minuta kasnije Kuzmanović se još jednom upisao u strijelce i povećao prednost Sarajeva na 4:1. Ostalo je do kraja susreta na stadionu Asim Ferhatović Hase 4:1 za Bordo tim.

Široki Brijeg je na svom terenu dočekao Željezničar i slavio rezultatom 3:1. Domaćin je došao do vodstva u sedmoj minuti susreta, a pogodio je Matić. U 28. minuti bilo je 2:0, a pogodak za Sablićevu ekipu postigao je Luka Menalo. Željezničar je tri minute kasnije smanjio preko Ramovića. Jedini pogodak u drugom poluvremenu postigao je Marić u 74. minuti susreta. Na ovom susretu od aktivnog igranja oprostio se dugogodišnji fudbaler Širokobriježana Santos Wagner Lago. 

Krupa je na svom terenu dočekala Radnik iz Bijeljine. Gosti su poveli u desetoj minuti preko Hadžića. Krupa je izjednačila u petoj minuti drugog poluvremena preko Dujakovića, a Radnik iz Bijeljine treći pogodak postigao je u 75. minuti preko Đurića. Gosti su u samoj završnici stigli i do trećeg gola i pobjede rezultatom 3:1. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije