Liverpool u Ligi prvaka, Chelseaju samo EL, Građanima 100 bodova

Radiosarajevo.ba
Liverpool u Ligi prvaka, Chelseaju samo EL, Građanima 100 bodova
Odigrane su utakmice posljednjeg 38. kola engleskog Premiershipa. Liverpool je na Anfieldu slavio protiv Brightona i tako izborio plasman u Ligu prvaka.

Liverpool je slavio na svom terenu protiv Brightona rezultatom 4:0. Domaćin je do vodstva došao u 26. minuti utakmice, a mrežu Brightona zatresao je Mohamed Salah. Tako je Egipćanin došao do brojke od 32 gola i postao igrač s najviše postignutih golova u Premiershipu otkad ovo takmičenje igra 20 klubova.

Čak i da se Liverpool okliznuo protiv Brightona, Chelsea ne bi izborio mjesto u Ligi prvaka. Plavci su pregaženi na gostovanju kod Newcastlea rezultatom 3:0. Najzanimljiviju utakmicu dana odigrali su Tottenham i Leicester, a gledaoci su mogli vidjeti čak devet golova. Slavio je Tottenham rezultatom 5:4.

Arsenal našeg Seada Kolašinca slavio je na gostovanju kod Huddersfielda rezultatom 1:0, dok je Bournemouth Asmira Begovića slavio protiv Burnleya rezultatom 2:1. Prvak Manchester City je uspio osvojiti 100 bodova ove sezone. Za to dostignuće Građanima je trebala pobjeda na gostovanju kod Southamptona, a pogodak za ekipu Josepa Guardiole postigao je Gabriel Jesus u 94. minuti utakmice. 

West Ham je na svom terenu slavio protiv Evertona rezultatom 3:1, dok je Stoke upisao trijumf na gostovanju kod Swansea (1:2). Crystal Palace je slavio na svom terenu protiv West Bromwich Albiona rezultatom 2:0.

Odigrano posljednje kolo Premiershipa

Manchester City je prvak sa 100 osvojenih bodova, a pored Građana u Ligi prvaka naredne sezone igrat će Manchester United, Tottenham i Liverpool. 

U Europsku ligu plasirali su se Chelsea, Arsenal i Burnley. 

Naredne sezone u nižem rangu igrat će Swansea, Stoke i WBA. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije