Sarajevo gazi sve pred sobom, Zeba donio tri boda Željezničaru

Radiosarajevo.ba
Sarajevo gazi sve pred sobom, Zeba donio tri boda Željezničaru
Šest utakmica 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je u subotu. U derbiju kola na stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevo je slavilo protiv Širokog Brijega rezultatom 2:0 i tako došlo do desete pobjede u nizu.

Sarajevo - Široki Brijeg 2:0

Bordo tim je došao do vodstva u sedmoj minuti susreta, a mrežu ekipe s Pecare zatresao je Anel Hebibović. Nastavili su izabranici Mehmeda Janjoša sa sjajnom igrom i u nastavku prvog poluvremena. Redale su se prilike ispred gola Bilobrka. U 17. minuti nakon odličnog solo prodora pokušao je Haris Duljević, ali njegov udarac odlazi pored gola Širokobriježana.

Odličnu priliku Sarajevo je imalo u 20. minuti susreta. Hebibović je ostao sam ispred Bilobrka, ali golman gostiju fantastično brani. Kapiten Sarajeva novu priliku je imao u 37. minuti, ali je šutirao pored gola. Širokobriježani prijete u 43. minuti susreta. Odlično je šutirao Lončar, a njegov pokušaj brani Pavlović. Gosti opet prijete u 45. minuti susreta, akteri su isti, a Pavlović još jednom uspješniji. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Bordo tim.

U 52. minuti susreta nova prilika za goste iz Širokog. Krstanović odlično šutira, ali Pavlović se još jednom iskazao odličnom intervencijom. Sarajevo prijeti u 60. minuti susreta preko Duljevića, ali njegov udarac odlazi pored lijeve stative Bilobrka.

Sarajevo je novu fantastičnu priliku propustilo u 67. minuti utakmice. Hebibović je još jednom sam ispred Bilobrka, a golman Širokog izlazi kao pobjednik. Sarajevo do drugog gola na utakmici dolazi u 70. minuti susreta. Mrežu Bilobrka zatresao je Novaković nakon kornera.

U 77. minuti nova prilika za Bordo tim. Hebibović je sam izašao ispred Bilobrka, pokušao ga zaobići, ali golman ekipe s Pecare u posljednji trenutak zaustavlja fudbalera Sarajeva. Pavlović još jednom fantastično interveniše u 82. minuti susreta, a ovaj put uspješniji je od Krstanovića. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Sarajevo.

 Metalleghe - Željezničar 0:1

Željezničar je u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovao kod Metalleghea u Banjoj Luci. Na prvu ozbiljniju priliku čekalo se do 24. minute, a onda je u kaznenom prostoru Metalleghea srušen Zajko Zeba, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Jedanaesterac za Plave izveo je Ivan Lendrić, ali njegov udarac brani Nerves Fejzić.

Plavi opet prijete u 28. minuti utakmice. Stevanović je pokušao s desne strane, ali njegov udarac odlazi pored stative gola Metalleghea. Domaći prijete u 31. minuti preko Vidovića, fudbaler Metalleghea šutira glavom, ali je Kjosevski siguran. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imali su gosti. Šutirao je Miroslav Stevanović, a Fejzić je još jednom siguran. Ostalo je bez golova nakon prvih 45 minuta igre u Banoj Luci.

Ivan Lendrić je u 53. minuti zaobišao Fejzića, ali je njegov udarac završio pored gola domaćina. Četiri minute kasnije pokušao je Jovan Blagojević, ali je opet odlično intervenisao Fejzić. Novu priliku Željezničar je imao u 63. minuti susreta, ali je Kerla nakon kornera šutirao preko gola. Novu priliku Lendrić je propustio u 67. minuti utakmice. Šutirao je pored gola Nervesa Fejzića. Pobjedu Željezničaru donio je Zajko Zeba golom u 89. minuti susreta. 

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Sarajevo - Široki Brijeg 2:0

Metalleghe - Željezničar 0:1 

Mladost - Zrinjski 0:1 

Radnik - Sloboda 2:1 

Krupa na Vrbasu - Čelik 0:0 

Olimpic - Vitez 0:0 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije