Sarajevo u derbiju kola dočekuje Široki Brijeg, Plavi gostuju Metallegheu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo u derbiju kola dočekuje Široki Brijeg, Plavi gostuju Metallegheu
Dva su kola ostala do kraja prvog dijela sezone u Premijer ligi, a derbiji se igraju na stadionu Asim Ferhatović Hase i na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović Hase odmjeriti snage s Nogometnim klubom Široki Brijeg. Fudbaleri Sarajeva u duel sa Širokim Brijegom ulaze nakon obaranja klupskog rekorda po broju uzastopnih pobjeda. Izabranici Mehmeda Janjoša slavili su protiv Travnika u prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine i tako stigli do devete uzastopne pobjede. Sarajevo zaostaje samo dva boda za vodećim Zrinjskim i u Titovoj 38b se nadaju da će pobjedom protiv Širokog Brijega nastaviti potjeru za aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine.

Širokobriježani s druge strane polako ulaze u formu. U prvom susretu četvrtfinala Kupa slavili su golovima Wagnera protiv Zrinjskog rezultatom 2:0. Ekipa s Pecare trenutno je sedmoplasirana na tabeli i još uvijek vjeruje u plasman u Ligu za prvaka, što znači da bi na stadionu Asim Ferahtović Hase mogli gledati zanimljivu fudbalsku predstavu.

U drugom derbiju 21. kola Premijer lige snage će na Gradskom stadionu u Bijeljini odmjeriti četvrtoplasirani Radnik i petoplasirana Sloboda. Ekipa iz Bijeljine u prošlom je kolu osvojila bod na Pecari i tako osigurala nastup u Ligi za prvaka. Posljednje dvije utakmice Radnika završene su rezultatom 2:2. Nakon Pecare identičan rezultat vidjeli smo i u prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Željezničara. Sloboda s druge strane u ovaj susret ulazi nakon trijumfa nad Metallegheom i na Tušnju se nadaju da uz dobar rezultat u Bijeljini mogu ostati u trci za plasman na evropsku scenu.

Fudbaleri Metalleghea na Gradskom stadionu u Banja Luci ugostit će sarajevski Željezničar. Metalleghe je u prvom kolu nastavka prvenstva upisalo trijumf protiv Širokog Brijega, dok su u 20. kolu nesretno poraženi na Tušnju rezultatom 2:1. Tandir je postigao pogodak u 90. minuti susreta za pobjedu Crveno-crnih. Plavi s druge strane imaju dva trijumfa u isto toliko kola nastavka prvenstva, a ostvarili su i dobar rezultat u Kupu protiv Radnika. Susret u Bijeljini završen je rezultatom 2:2, a priliku da donese pobjedu Plavima propustio je Goran Zakarić koji nije iskoristio jedanaesterac u 92. minuti susreta.

Na stadionu Otoka Olimpic će ugostiti Nogometni klub Vitez. Ekipa Faruka Kulovića u susretu sa Sarajevom upisala je osmi uzastopni poraz, a na Otoci se nadaju da će protiv ekipe iz srednje Bosne konačno prekinuti negativan niz. Olimpic je fenjeraš sa svega devet osvojenih bodova, dok devetoplasirani Vitez ima 21 bod na svom kontu. Velike probleme sa sastavom imat će Slaven Musa, a njegovi igrači sigurno su još uvijek pod utjecajem teške povrede Marka Jevtića koji je u duelu sa Čelikom izgubio bubreg.

Mladost će u Doboju kod Kaknja ugostiti aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine mostarski Zrinjski. Obje ekipe u srijedu su odigrale prve utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Mladost je u fantastičnom susretu na kojem smo vidjeli devet golova rezultatom 6:3 savladala Bosna Semu. Mostarci su s druge strane doživjeli težak poraz na svom terenu u hercegovačkom derbiju od Širokog Brijega rezultatom 2:0. Zrinjski je u padu forme, a Mladost igra odlično u proljetnom dijelu prvenstva što smo vidjeli i u susretima sa Slobodom, ali i Željezničarom.

Fudbaleri Krupe na Vrbasu u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekat će davljenika zenički Čelik. Krupa je trenutno šestoplasirana ekipa Premijer lige sa tri boda više od Širokog Brijega. Čelik u proljetnom dijelu prvenstva ne zna za poraz, ali ni pobjedu. Nakon remija protiv Zrinjskog na stadionu Bilino polje, Crno-crveni su u prošlom kolu odigrali duel bez golova u Vitezu. Utakmica koja mnogo znači i jednim i drugim. Čeliku kako bi nastavio potjeru za desetoplasiranim Metallegheom, a Krupi kao bi pokušala ovjeriti plasman u Ligi za prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije