Predrag Pašić za Radiosarajevo.ba: Francuska je favorit, navijat ću za Hrvatsku

Radiosarajevo.ba
Predrag Pašić za Radiosarajevo.ba: Francuska je favorit, navijat ću za Hrvatsku
FK Sarajevo / Predrag Pašić
Legendarni fudbaler Sarajeva, Predrag Pašić, govorio je za Radiosarajevo.ba o nastupu reprezentacije Bosne i Hercegovine na Kirin kupu u Japanu i Evropskom prvenstvu.

"Možemo reći da nam je ovaj turnir nam dao nekakvu nadu za budućnost jer nam je pokazao da ima dosta igrača koji mogu da pomlade reprezentaciju. Ako posmatramo Evropsko prvenstvo koje će se počinje danas, vidjet ćemo da je u jako puno zemalja došlo do promjene generacija. Tako da i mi možemo biti zadovoljni, i sa optimizmo očekivati naredne prvenstva", kaže Pašić i dodaje: 

"Jako mi je žao što bh. reprezentacija neće učestovati, jer bi sigurno u ovih mjesec dana vladala fudbalska euforija u našoj državi. Interesantno je da je Evropsko prvenstvo u ovom obliku organizovano, i daje priliku da bude kvalitetnije, jer 24 reprezentacije su podijeljene u šest grupa. Možemo očekivati puno iznenađenja, i ponovo ističe, reprezentacije su dovele mlade igrače. Mnogo je zanimljivo i to da će biti izabran najbolji mladi fudbaler, što znači da će biti jako neizvjesno", kaže Pašić. 

"Samo Francuska je sa sigurnošću favorit, svi ostali mogu da izgube od bilo koga. Prije svega ću navijati za naše komšije, Hrvate, jer mislim da imaju dosta mladih igrača, dobrih. Uvijek, nakon naše reprezentacije, navijam za komšije iz regiona. Utakmice volim da gledam u miru, ne volim puno buke, niti komentare. Volim sam da proživljavam utakmice", kaže Pašić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije