Predrag Pašić: Hvala načelniku Nedžadu Ajnadžiću i općinskom vijeću

A. S.
Predrag Pašić: Hvala načelniku Nedžadu Ajnadžiću i općinskom vijeću
Foto: Privatni album / Predrag Pašić

Općinsko vijeće Centra danas je na sjednici raspravljalo o Predragu Pašiću, legendi bh. nogometa, Fudbalskog kluba Sarajevo i Grada Sarajeva, nakon što je odjeknula vijest da će zajedno sa suprugom biti deložiran iz stana. 

Na sjednici je Općinsko vijeće donijelo odluku da pravobranilaštvo općine zatraži odgađanje prinudnog izvršenja, te su se saglasili sa Pašićevim zahtjevom za ponavljanje postupka kako bi se legendi FK Sarajevo i BiH dala mogućnost da učestvujem u ponovnom postupku.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Pašića za komentar. 

"Ranije sam pročitao da je načelnik Nedžad Ajnadžić izjavio da će veoma rado podržati obnovu postupka. Ovom prilikom se zahvaljujem Općinskom vijeću i načelniku Ajnadžiću što će mi dozvoliti da u ponovnom postupku, u kojem ću ovaj put učestvovati, branim svoja prava", kazao je Pašić za naš portal.

Sulejman Haljevac (SBB), dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar, pokrenuo je incijativu da se pomogne Pašiću.

On je tražio da se Općinsko vijeće izjasni i dobio je podršku.

"Od 24 vijećnika, podršku smo dobili sa 23 glasa, dok je jedan bio suzdržan. Ono što je u ovom tzrenutku najvažnije je da smo zaustavili deložaciju legende Grada. Naša je obaveza da svakom građaninu pomažemo i drago mi je da smo svi stali uz velikana kakav je Predrag Pašić", rekao je Haljevac za naš portal. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije