Pašić odgovorio Općini Centar: Obnovimo sudski postupak i sve riješimo na sudu

A. S.
Pašić odgovorio Općini Centar: Obnovimo sudski postupak i sve riješimo na sudu
Foto: Privatni album / Predrag Pašić

Predrag Pašić, legendarni nogometaš Fudbalskog kluba Sarajevo, jučer je uputio dramatičan apel u kojem navodi da će on i supruga, kako je naveo, nakon sudskog postupka koji je vođen bez njegovog znanja biti izbačeni na ulicu, jer će mu Općina Centar oduzeti svu imovinu.

Iz Općine Centar danas u reagirali na njegove navode da nemaju namjeru oduzeti legendi Sarajeva krov nad glavom, ali da je on dužan za kiriju za poslovni prostor i da to mora platiti, sve u iznosu od 184.000 maraka

U telefonskom razgovoru Pašić je za Radiosarajevo.ba kazao da nije cijelu noć spavao. 

Za naš portal je dao i prvi odgovor na saopćenje iz Općine Centar. 

"Na osnovu izjava i saopćenja iz Opštine Centar koje sam pročitao na vašem portalu, mogu samo kazati da Opština Centar ne raspolaže poslovnim prostorom o kojem se priča ni kao vlasnik, niti kao posjednik", kazao je Pašić za Radiosarajevo.ba i dostavio nam ZK izvadak kojim to potvrđuje.

Bivši legendarni nogometaš Sarajeva i njemačkog Stuttgarta tvrdi da ne postoji nikakav zakonski osnov da on u ime Alkalaj Morica, koji je vlasnik, uplaćuje porez.

Pašić: tvrdi da redovno plaća porez - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Pašić: tvrdi da redovno plaća porez

"Opština Centar nije prikazali nijedan dokument koji bilo šta dokazuju, a koriste se navodima iz sudskog postupka koji su vodili protiv mene, bez mog znanja, i nijedan dokaz nije pravno valjan. Nije tačno da ne žele mene i suprugu da izbace iz stana, jer postoji izvršno rješenje u kojem oni uzimaju moj stan u zamjenu za izmišljeni dug na koji ima pravo samo gospodin Alkalaj Moric kao vlasnik", nastavio nam je govoriti Pašić.

On je uputio i zahtjev Općini Centar.   

"U ovom trenutku, moj jedini zahtjev prema Opštini Centar je da obnovi sudski postupak, jer ovi dokazi koji nemaju pravni osnov ne daju mi za pravo da se na sudu kao građanin branim zakonskim putem. Navode Opštine da sam izdavao prostor u podzakup, demantirat ću riječima da mi je opština dala saglasnost i ovjerila ugovor o zakupu koji sam sklopio s trenutnim korisnikom", nastavio je Pašić.

Legenda Grada Sarajeva, koji je jednako omiljen među navijačima Sarajeva ali i Željezničara, kaže da na taj ugovor redovno plaća porez na nekretninu Alkalaja Morica i da plaća porez na osnovu ugovora o izdavanju.

"Iz ovoga se vidi da Opština nema nikakvu želju i namjeru da sa mnom na pravilan zakonski način riješi ovaj problem, jer mi ne dozvoljava da obnovimo sudski postupak i da onda sud donese sudsku odluku od koje nikada nisam bježao, jer znam da sam potpuno u pravu i da sam zakonski ispunjavao sve svoje obaveze", podvukao je Predrag Pašić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije