Općina Centar o navodima Pašića: Niko ga ne tjera iz stana, ali nam duguje 184.000 KM

Radiosarajevo.ba
Općina Centar o navodima Pašića: Niko ga ne tjera iz stana, ali nam duguje 184.000 KM
Foto: Nap.ba / Općina Centar

Legenda Fudbalskog kluba Sarajevo Predrag Pašić uputio je jučer dramatičan apel u kojem navodi da će on i supruga, nakon, kako je naveo, sudskim postupkom koji je vođen bez njegovog znanja, biti izbačeni na ulicu jer će Općina Centar Sarajevo oduzeti njegovu imovinu.

Iz Općine Centar danas u reagirali na navode koje je objavio legendarni fudbaler.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Općina Centar Sarajevo raspolaže poslovnim prostorom u Ulici Koševo 14 površine od 115 kvadratnih metara. Navedeni prostor od 1991. godine bez pravnog osnova koristi Predrag Pašić.

Općina Centar Sarajevo je u skladu sa pravima i obavezama utvrđenim zakonom pozvala Predraga Pašića na preugovaranje zakupa predmetnih poslovnih prostorija na šta se imenovani nije odazvao, već je prema informacijama kojima Općina raspolaže pokrenuo tužbu protiv Alkalaj Morica, izvornog vlasnika, radi utvrđivanja prava vlasništva putem dosjelosti.

S obzirom na navedeno, Općina se uključila u postupak. Pravomoćnom i izvršnom presudom Općinskog suda u Sarajevu tuženi Predrag Pašić je dužan Općini Centar kao tužitelju predati u posjed poslovne prostorije koje se nalaze u Ulici Koševo 14.

S obzirom da Predrag Pašić nije izmirivao obaveze prema Općini, presudom je obavezan da isplati iznos od 184 hiljade maraka. Naglašavamo, da je Predrag Pašić cijelo vrijeme neovlašteno navedene poslovne prostorije izdavao u podzakup trećim licima, te da je i u presudi Općinskog suda u Sarajevu navedeno da se na ovaj način imenovani neosnovano bogatio. Prema dokumentaciji koju Općina ima u posjedu, Predrag Pašić je navedene poslovne prostorije koje je, naglašavamo bespravno koristio, izdavao u zakup po mjesečnoj cijeni od 2.500 KM.

Uzimajući u obzir doprinos Predraga Pašića u razvoju sporta i promociji Bosne i Hercegovine u svijetu, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u želji da se iznađe najbolje moguće rješenje za prevazilaženje ove situacije upriličio razgovor sa gospodinom Pašićem u Općini Centar u vezi sa ovim pitanjem. Nažalost, gospodin Pašić je ostao pri svojim svojim stavovima da nema obaveza prema Općini Centar, te da će svoja prava tražiti putem suda.

Kada je u pitanju stan gospodina Pašića površine 67 kvadratnih metara čiji je stvarni vlasnik, napominjemo da je Pravobranilaštvo Općinskom sudu podnijelo prijedlog za izvršenje presude na navedenoj nekretnini, ali nikakve radnje u ovom izvršnom postupku još nisu poduzete. Dakle, Općina Centar Sarajevo nema namjeru gospodinu Pašiću oduzeti krov nad glavom, ali s obzirom na dugovanja koja su presuđena, a u skladu sa pozitivinim zakonskim propisima, ovaj slučaj mora biti priveden kraju na način da se ispoštuju sve zakonske obaveze i sudske odluke, a imenovani je dužan kao i svaki drugi građanin da u skladu sa obavezama utvrđenim sudskom presudom te obaveze na odgovarajući način i izvrši", napisali su iz Općine.

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Općine Centar Sulejman Haljevac jučer je reagirao na ove navode i poručio da će OV uraditi sve da Paja i njegova supruga ostanu u prostoru, te je dodao da Pravobranilaštvo Općine nema podršku vijećnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije