Pred najveći italijanski derbi: Buffon ima poruku za Džeku, pročitajte je

Fena
Pred najveći italijanski derbi: Buffon ima poruku za Džeku, pročitajte je
Mnogo je komentara kojima se, u javnosti, međusobno odmjeravaju igrači Juventusa i Rome, dva prvoplasirana tima italijanske Serije A, pred derbi koji će veliki derbi koji će odigrati u subotu.

Ovaj meč je prokomentirao i slavni golman italijanskog nogometnog prvaka Gianluigi Buffon, koji smatra da je igrač Rome i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko najopasniji igrač "Vučice". On je dodao i to da nikada nije sumnjao u njegove kvalitete.

"U ovom trenutku, on je najopasniji napadač. Dobro se prilagodio planovima trenera Luciana Spallettija, možete vidjeti rezultate toga. On je igrač kojem je potrebno vrijeme", kazao je Buffon za Sky.

Ovaj golman, kojeg mnogi smatraju najboljim svih vremene, dodao je da Džeko i pored svih poteškoća koje je imao od dolaska u Romu ima dobar učinak, što itekako govori u njegovu korist.

"Misliti da je on odjednom postao ovakav igrač je pomalo glupo", zaključio je Buffon.

Juventus i Roma će u Torinu predstojećeg vikenda odigrati veliki derbi Serije A, a utakmica će biti odigrana u subotu od 20.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije