Povrede i suspenzije kroje sastave vječitih rivala

Radiosarajevo.ba
Povrede i suspenzije kroje sastave vječitih rivala
Žrijeb je htio da se u prvom kolu "skraćene" Premijer lige Bosne i Hercegovine sastanu vječiti rivali Sarajevo i Željezničar. Bez ikakve sumnje najveća, najvrednija, najgledanija i najznačajnija utakmica u bosanskohercegovačkom klupskom fudbalu.

Bit će to 108. put da se dva ljuta rivala sastaju u ligaškim utakmicama, što je apsolutni rekord bh. fudbala. Početak sezone izuzetno je bitan, a ljepšeg od pobjede nad vječitim rivalom sigurno nema. Pred Milošem Kostićem i Almirom Hurtićem veliki je izazov.

Neće im biti lako izabrati prvih 11, a u vječitim derbijima svaka greška se kažnjava. Posao će im biti znatno teži, jer sastave dva tima kroje povrede, a domaćinu glavobolju zadaju i suspenzije iz prošle sezone.

Zbog ispada u susretu s Čelikom u Zenici neće biti Vedrana Kjosevskog i Jovana Blagojevića, dok Miroslav Stevanović ne može igrati zbog kartona. Kostić neće moći računati ni na povrijeđene Sanela Jahića i Mirzu Halvadžića, a upitan je i nastup Denisa Žerića. Almiru Hurtiću glavobolju zadaju povrede defanzivaca. Adnana Kovačevića neće biti pola godine zbog povrede križnih ligamenata koljena, dok je nastup Marka Mihojevića pod znakom pitanja.

Utakmica između Sarajeva i Željezničara na rasporedu je u subotu na stadionu Grbavica s početkom od 20 sati i 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije