Nike oblači Sarajevo: Bordo tim predstavio dresove

Radiosarajevo.ba
Nike oblači Sarajevo: Bordo tim predstavio dresove
Fudbalski klub Sarajevo zvanično potvrđuje da će selekcije u predstojećoj sezoni 2016/17 nastupati u opremi svjetski poznatog proizvođača, kompanije Nike.

U svojoj sedamdesetogodišnjoj historiji, Fudbalski klub Sarajevo karakteriše bordo boja, koja za sve zaljubljenike ovog Kluba predstavlja bezuslovnu ljubav, piše na zvaničnoj stranici FK Sarajevo.

Tako će i novi dresovi Fudbalskog kluba Sarajevo biti tradiocionalno u bordo boji, dok će druga i treća garnitura biti u bojama bijele, odnosno crne.

"Zanimljivo je da je naš Klub neke od najboljih internacionalnih utakmica, u periodu od 2007. do 2010. godine, odigrao upravo u Nike dresovima. Sklopljenom saradnjom sa istaknutim brendom Nike, Sarajevo se pridružuje porodici slavnih sportskih kolektiva, poput Barselone, PSG-a i mnogih drugih. Noseći savremene i visokokvalitetne dresove ovog proizvođača, fudbaleri Sarajeva ulaze u novu sezonu" stoji u saopćenju.

Nike dres proizveden je savremenom DRI-FIT tehnologijom, koja omogućava dodatnu cirkulaciju vazduha i pruža nižu temperaturu tijela, kako bi se igrači osjećali što udobnije. Napredna Nike tehnologija namijenjena je za visoke napore igrača pomažući im da postižu još bolje rezultate.

"S nestrpljenjem očekujemo prvu utakmicu, u kojoj će fudbaleri Sarajeva istračati u Nike dresovima, a svi naši navijači i simpatizeri uskoro će imati priliku da svoj dres kupe u BORDO FAN SHOP-ovima" dodaju na stranici FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije