Ibrahim Hasanbegović: Valjić je u najboljoj formi i zbog toga će suditi derbi

Radiosarajevo.ba
Ibrahim Hasanbegović: Valjić je u najboljoj formi i zbog toga će suditi derbi
Prvo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine koja se od ove sezone igra po novom sistemu i sa 12 klubova donijelo je vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva.

Utakmica vječitih rivala na rasporedu je u subotu s početkom od 20 sati i 30 minuta na stadionu Grbavica. Čast da sudi najveću utakmicu bh. fudbala pripala je Ognjenu Valjiću, po mnogima najboljem arbitru iz naše države. Svoj komentar o glavnom sudiji meča dao je Ibrahim Hasanbegović član komiteta za suđenje Fudbalskog saveza BiH.

"Trenutno, po našem mišljenju, dakle po mišljenju komiteta, u najboljoj formi je Ognjen Valjić. Imali smo evropske utakmice naših međunarodnih sudaca u Evropa ligi, tako da po izvještajima, najbolje suđenje je ostvario Ognjen Valjić", rekao je Hasanbegović i dodao:

"Očekujemo da će Valjić, kao i do sada u derbijima, biti neprimijetan i da će omogućiti iste uslove za oba takmaca. Nadam se da ćemo na kraju pričati o lijepim potezima, a što manje o suđenju."

Svoj komentar na odabir glavnog arbitra dao je i Edis Kusturica.

"Najveći bh. derbi treba da sudi najbolji i najkvalitetniji sudija. Potpuno sam uvjeren da je sudačka organizacija odredila najboljeg sudiju koji će da sudi derbi. Ne bi valjalo da kao što je bilo nakon zadnjeg derbija, najviše pričamo o sudiji i njegovim katastrofalnim odlukama nego što pričamo o derbiju. Ja mislim da je Valjić potpuno svjestan odgovornosti koja mu je povjerena, uvjeren sam i da će maksimalno dobro odsuditi ovu utakmicu. Također, mislim da su ljudi u sudačkoj organizaciji svjesni važnosti ovog derbija i da će sve biti organizovano odlično", rekao je Kusturica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije