Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Selektor Zmajeva Robert Prosinečki operisan

A. S.
Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Selektor Zmajeva Robert Prosinečki operisan
Foto: Nedim Grabovica / Robert Prosinečki

Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, uspješno je operisan na Abdominalnoj hirurgiji u Kliničkom Centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Ljekari KCUS-a selektora Zmajeva operativnom zahvatu tankog crijeva podvrgnuli su u 16:00 sati, a nakon operacije Prosinečki se osjeća dobro.

Novi detalji o zdravlju selektora BiH: Doktori razmatraju da operiraju Prosinečkog

Robert Prosinečki se loše osjećao i završio na KCUS-u

Podsjetimo, bivši as Reala i Barcelone jučer je tokom dana, kako smo već pisali, imao zdravstvenih problema pa se u večernjim satima javio u KCUS, gdje je primio infuziju. 

Prosinečki je, kako saznajemo, na bolove žalio i u Las Palmasu, gdje je reprezentacija Bosne I Hercegovine odigrala prijateljski susret protiv Španije (0:1).

Po povratku u Bosnu i Hercegovinu, Robijevo zdravstveno stanje se nije popravilo, a kulminiralo je u noći sa četvrtka na petak, kada su se javili najveći problem, zbog čega je posjetio KCUS, gdje su mu ljekari dijagnosticirali problem s tankim crijevom.

Nakon što se sastao Konzilijum ljekara, donesena je odluka da se podvrgne operativnom zahvatu i to je, prema procjenama ljekara, bilo jedino idealno rješenje da se popravi zdravstveno stanje selektora Zmajeva.

Dobra vijest je da su Zmajevi ovu kalendarsku godinu završili s utakmicama.

Naredni meč izabranici selektora Roberta Prosinečkog igraju sredinom januara protiv Švedske, pa će Robi imati dovoljno vremena da se oporavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije