Prosinečki za Radiosarajevo.ba: U četvrtak pregovaram sa FS BiH

Faruk Zametica
Prosinečki za Radiosarajevo.ba: U četvrtak pregovaram sa FS BiH
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u potrazi je za novim selektorom našeg nacionalnog tima, a nakon sjednice Izvršnog odbora održanog u Zenici u petak, knjiga je spala na dva slova.

Ostala su samo dva kandidata, iako se licitiralo brojnim imenima u posljednja dva mjeseca. Čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučili su da selektora izaberu između dva imena. Robert Prosinečki i Amar Osim kandidati su za novog selektora naše reprezentacije.

Pregovori s Prosinečkim bit će obavljeni u četvrtak, a danas će se biti određeno i mjesto sastanka čelnih ljudi krovne kuće fudbala u Bosni i Hercegovini i hrvatskog trenera. Najvjerovatnije je da će pregovori biti održani u Zagrebu, a prije samog početka pregovora Prosinečki ne želi mnogo razgovarati, ali jedan uvjet zna.

"Moj najvažniji uvjet je moj stručni štab i to mi je jako važno i od toga mislim da neću odstupiti. Oko svih drugih uvjeta mislim da se relativno lako možemo dogovoriti. Međutim zaista vam nešto detaljnije ne mogu reći dok ne obavim pregovore sa ljudima iz saveza", rekao je Prosinečki za Radiosarajevo.ba.

Pomoćnici Roberta Prosinečkog su Gordan Ciprić i Dragan Spasić, hrvatski, odnsono srbijanski stručnjak, koji ga prate gdje god da radi. 

Danas će biti i poznato gdje će Prosinečki i čelnici krovne kuće bh. fudbala održati pregovore.

"Kontaktirali su me u petak i već danas ćemo dogovoriti sastanak koji bi se trebao održati u četvrtak. Ja jesam u Zagrebu, ali ne znam da li će se pregovori održati ovdje. Danas ćemo dogovoriti sve detalje", rekao je Prosinečki za Radiosarjevo.ba.

Drugih ponuda u ovom trenutku Prosinečki nema.

"Nema nekih konkretnih drugih pobuda, ali sve i da imam prvo ću razgovarati s ljudima iz vašeg Fudbalskog saveza i mislim da će nakon četvrtka sve biti mnogo jasnije", rekao je Prosinečki.

Robert Prosinečki trenersku karijeru je počeo u stručnom štabu Slavena Bilića u A reprezentaciji Hrvatske. Potom je radio u Crvenoj zvezdi dvije sezone, jednu sezonu proveo je u Kayserisporu, a posljednji angažman imao je na klupi reprezentacije Azerbajdžana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije