Prosinečki: Dosta je igrača koji bi htjeli uzeti državljanstvo i igrati za BiH

Fena
Prosinečki: Dosta je igrača koji bi htjeli uzeti državljanstvo i igrati za BiH
Stručni štab seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa selektorom Robertom Prosinečkim, predstavljen je danas u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Reprezentacija BiH se priprema u Zenici za prijateljske utakmice protiv selekcija SAD-a i Meksika krajem ovog mjeseca, gdje će selektor testirati igrače iz U-21 reprezentacije BiH i nogometaše koji nastupaju u Premijer ligi BiH.

"Imamo talentovanu U-21 reprezentaciju koja pravi dobre rezultate i na te momke treba računati za budućnost. Ove utakmice će dobro doći njima i igračima iz domaće lige. Ukazat će im se prilika da pokažu da se na njih može računati. Vjerujem da će momci dati sve od sebe i da ćemo mi imati šta vidjeti. To je super provjera za sve nas", izjavio je Prosinečki na današnjoj konferenciji za medije.

U SAD otputovat će 18 igrača i dva golmana reprezentacije BiH.

Selektor dodaje da ima dosta igrača koji bi htjeli uzeti državljansto i igrati za BiH, a neki su iz ozbiljnih liga i stručni štab ima namjeru pogledati i popričati s njima kako bi vidjeli da li imaju ono što treba za reprezentaciju.

Sutra će biti održan žrijeb Lige nacija, a Prosinečki ističe da će takmičenje biti zanimljivo jer su protivnici atraktivni.

"Igrat ćemo sve te utakmice najbolje što možemo, jer svi znamo da kroz Ligu nacija možemo otići na Europsko prvenstvo. Tu ćemo imati vrhunske protivnike i odlične utakmice", ističe Prosinečki.  

Dodaje da će propreme biti obavljene u Trening kampu NS BiH Zenici gdje igrači imaju mir i sve uslove za rad, te da će Savez pokušati dogovoriti prijateljske utakmice nakon što BiH sazna protivnike u Ligi nacija.    

Članovi stručnog štaba selekcije BiH Kenan Hasagić, Gordan Ciprić, Dragan Spasić i Elvir Rahimić složni su da su ambicije selekcije BiH jasne, te da je cilj plasman na evropsko prvenstvo.

Rahimić naglašava da je velika čast i privilegija biti član reprezentacije, iako je njegova i uloga Kenana Hasagića sada drugačija.

"Ovo je veliki korak naprijed za nas i nadam se da ćemo uz dobar rad i zalaganje napraviti uspjeh i plasirati se na evropsko prvenstvo", rekao je bivši reprezentativac BiH.

Nogometaši BiH otputovat će u SAD u srijedu, 24. januara, u večernjim satima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije