Potopljen san Atletica: Real Madrid će u finalu na megdan Pjaniću i društvu

E. H.
Potopljen san Atletica: Real Madrid će u finalu na megdan Pjaniću i društvu
Sjajnu uzvratnu utakmicu u jedinom gradskom derbiju ovogodišnjeg izdanja polufinala Lige prvaka odigrali su nogometaši Real Madrida i Atletico Madrida na stadionu Vincente Calderon.

Iako su se, večeras domaći, nogometaši Atletica nadali kako će stići do velikog preokreta u ovoj utakmici i poraziti moćni Real, te se tako plasirati u veliko finale, do takvog ishoda nije došlo, te su se izabranici Zinedina Zidanea, ukupnim rezultatom 4:2 plasirali u finale Lige prvaka.

Sjajna atmosfera vladala je na stadionu Atletica u večerašnjoj utakmici, posebno nakon što su na samom startu domaći nogometaši silovito napali odbranu Reala. Takvi napadi vrlo brzo su urodili plodom, a erupcija oduševljenja potresla je Vincente Calderon kada je Niguez, na asistenciju Kokea, u 12. minuti zatresao mrežu Reala.

To je bila i velika nada za sve ljubitelje nogometa ovog kluba, a ona je dodatno produbljena kada je samo četiri minute kasnije dosuđen jedanaesterac za domaće. Tada su izabranici Diega Simeonea pokazali svoje veliko umijeće, te su pogotkom Griezmanna iz penala stigli praktično na korak do ostvarenja sna.

Ipak, radost je bila kratkog vijeka, te se Real uspijeva brzo vratiti u igru, postavivši svoj tempo, što je najzad dovelo i do pogotka vrijednog prolaska u finale. Strijelac je bio sjajni Isco, koji je u 42. minuti realizirao asistenciju Kroosa, čime je misiju Atletica učinio praktično nemogućom.

Drugo poluvrijeme je također donijelo mnogo uzbuđenja, ali nešto bolju igru u većem dijelu prikazali su nogometaši Reala. Tek posljednjih 15 minuta donijelo je otvorenu utakmicu i mnoštvo prilika na obje strane, te su nogometaši Atletica na sve načine pokušavali stići do ostvarenja nevjerovatne misije.

Ipak, takvo nešto im nije pošlo za rukom, te je ova utakmica završena rezultatom 2:1, čime je Real Madrid ovjerio svoju kartu za veliko finale.

Na ovaj način, Real Madrid je odlučio drugog putnika u veliko finale Lige prvaka 3. juna u Cardiffu, te će se izabranici velikog Zinedina Zidanea suprotstaviti Pjaniću i društvu na samom vrhu Starog kontinenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije