El Madrileño: Mogu li Jorgandžije napraviti čudo

N. K.
El Madrileño: Mogu li Jorgandžije napraviti čudo
AA / Detalj s prve utakmice
Susret između dva madridska kluba trebao je biti kvalitetnije i zanimljivije polufinale Lige prvaka, ali se pretvorilo u nešto drugo i u prvoj utakmici na Santiago Bernabeu smo praktično na terenu imali Real koji je stekao prednost od 3:0.

U Atleticu se još uvijek nadaju kako tri gola prednosti nisu nedostižna, a Diego Simeone najavio je kako će mu susret s Eibarom poslužiti kao dobar trening za uzvrat na Calderonu. Atletico je u prvenstvu došao do pobjede, sačuvao treću poziciju, a danas ćemo vidjeti da li su Jorgandžije spremne za podvig.

Jučerašnja Simeoneova konferencija započela je pitanjima oko motiviranosti igrača:

"Budem li za ovaj susret trebao motivirati igrače, onda je vrijeme da spakiram kofere i napustim klub.“

Nakon motivacijskih priča krenule su i one ozbiljnije, kako svladati velikog rivala:

"Kako pobijediti Madrid? Recept za uspjeh je jednostavan, prvo i osnovno - moramo se dobro braniti. Od odbrane sve kreće, a onda će se nešto otvoriti i prema naprijed. Moramo od prve do posljednje minute utakmicu imati pod našom kontrolom, uvesti ju u vode gdje nama odgovara. Samo tako imamo šanse nadoknaditi minus iz prvog susreta."

Prema nekim informacijama postoji manja mogućnost da danas na beku zaigraju oporavljeni Juanfran Torres ili Šime Vrsaljko, no s obzirom na to da su se tek vratili na teren, poziciju će najvjerovatnije pokriti Lucas Hernandez. Pod znakom upitnika je i stoper Jose Gimenez, a kako su u sastavu najavljeni Stefan Savić i Diego Godin za pretpostaviti je kako Urugvajac neće biti spreman za nastup.

Već nekoliko kola Zinedine Zidane u prvenstvu nastupa s praktički rezervnim sastavom, ali rezultati to ne pokazuju, tako da Real melje svoje protivnike u Španiji. Odlučio se na takav potez francuski strateg i ovog vikenda na gostovanju kod otpisane Granade, a Realove rezerve bez problema su ostvarile uvjerljivu pobjedu s rezultatom 4:0. Zadržao je tako Kraljevski klub prednost u odnosu na najvećeg rivala u prvenstvu i okreće se Ligi prvaka gdje danas mora mirno zaključiti posao.

Zidane danas nema namjeru braniti veliku prednost:

"Pristupamo revanšu kao i svakoj drugoj utakmici. Ne razmišljamo o tome da imamo prednost. Pokušat ćemo igrati i što je prije moguće zabiti gol, a posljedično i doći do pobjede.“

Zidaneova priča na press konferenciji uglavnom se svodila na riječi o poštovanju suparnika i igri na pobjedu, a za kraj je poslao i poruku svojoj ekipi:

"Moramo nastaviti naš put, a to znači dati maksimum na terenu u svakoj utakmici. Ništa više ne tražim od svojih igrača!“

Dani Carvajal i Gareth Bale već su nekoliko utakmica izvan pogona, a za nastup vjerovatno danas neće konkurirati niti odbrambeni igrač Pepe.

Atletico_Real_PrtScr.JPG - El Madrileño: Mogu li Jorgandžije napraviti čudo

Moguće postave i statistika; Izvor: whoscored.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije