Pjanić ušao u historiju: Juventus potopio Monaco i stigao do velikog finala

E. H.
Pjanić ušao u historiju: Juventus potopio Monaco i stigao do velikog finala
Sjajnu partiju ponudili su večeras, u okviru uzvratnog meča polufinala Lige prvaka, nogometaši Stare dame iz Torina, te su s velikom prednošću iz prve i pobjedom u drugoj utakmici stigli do velikog finala najelitnijeg takmičenja Europe.

Iako su od samog starta nogometaši Monaca krenuli bolje i sa nekoliko prilika gostujućim navijačima probudili nadu da bi možda mogli stići do velikog preokreta, Juventusovi nogometaši vrlo brzo su potopili sve njihove nade.

Tačnije, nakon povrede Khedire i ulaska Marchisia na teren, igra Juventusa se nekako popravila, te su mnogo ofanzivnije i hrabrije zaigrali izabranici Massimilliana Allegrija. Cijeli napor vrlo brzo je urodio plodom, te su domaći stigli do prednosti pogotkom Mandžukića u 33. minutu.

Od tada kreće nemilosrdna bitka Juventusa za najveću prednost, te samo11 minuta kasnije Alves, maestralnim pogotkom, savladava Subašića na golu Monaca, za definitivnu odluku o prvom finalisti Lige prvaka.

I drugo poluvrijeme nogometaši Juventusa počeli su sa velikim entuzijazmom, te su se nastavili njihovi naleti iz prvog dijela. Nekoliko puta u prvim minutama nastavka zaprijetili su golu Monaca, ali im završnica baš i nije bila uspješna.

Na drugoj strani, Monaco je uspio kazniti takve neuspjehe Juventusa, te je u 69. minuti pogotkom Mbappea gostujući tim uspio stići do smanjenja vodstva.

Ipak, ništa od toga im nije bilo dovoljno da stignu barem do izjednačenja na ovom susretu, te je Juventus tako praktično već u prvom meču riješio pitanje prvog finaliste Lige prvaka. Oni će do 3. juna i finala u Cardiffu odmarati i pripremati se za bitku sa boljim timom iz susreta Real Madrid - Atletico Madrid.

Na ovaj način i Miralem Pjanić je još jednom ispisao historiju bh. nogometa, postavši trećii nogometaš iz naše države koji je uspio stići do finala Lige prvaka. Prije njega, to je uspjelo još i Elviru Baljiću, te posljednjem bh. učesniku finala ovog takmičenja Hasanu Salihamidžiću. Ipak, BiH je na ovo čekala 16 godina, te će biti zaista veliko zadovoljstvo gledati našeg nogometaša na samom vrhu Europe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije