Veliki hendikep za Romu: Edin Džeko povrijeđen i ostaje van terena

Radiosarajevo.ba
Veliki hendikep za Romu: Edin Džeko povrijeđen i ostaje van terena
/ Foto: AS Roma
Katastrofalne vijesti stigle su večeras iz rimske Vučice, iz koje je saopćeno kako je bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko povrijeđen i kako će zbog toga biti van terena.

Na zvaničnoj web stranici AS Rome objavljeno je kako je Džeko zadobio istegnuće mišiča lijeve noge u prethodnoj utakmici, protiv Milana, te će zbog toga pauzirati narednih deset dana.

Ovaj hendikep stigao je u teško vrijeme, kada Roma pokušava da izbori dobre rezultate u završnici prvenstva, a nakon utakmice u kojoj je Dijamant briljirao protiv Milana, upisavši dva pogotka i jednu asistenciju, u velikoj pobjedi Rome od 4:1.

Odsustvo Džeke narednih deset dana posebno je teško jer će Dijamant propustiti i veliki italijanski derbi koji Roma igra protiv Juventusa, a koji je na programu 14. maja.

Ipak, nadamo se da će sa Dijamantom sve biti u najboljem redu, te da će on nastaviti i dalje sijati na terenima diljem Europe.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije