I Meša stigao u Torino: Želim vidjeti Pjanićev prolazak u veliko finale

Fena
I Meša stigao u Torino: Želim vidjeti Pjanićev prolazak u veliko finale
Radiosarajevo.ba / Mehmed Baždarević
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine otputovao je večeras u grad na sjeveru Italije, kako bi pratio Miralema Pjanića i Juventus, u utakmici polufinala Lige prvaka.

Nakon sjajnog trijumfa prošle sedmice u Monacu, nogometaši Stare dame sa prednošću domaćeg terena i rezultatom od 2:0 ulaze u večerašnji meč koji bi ih mogao dovesti do samog vrha Europe. Među igračima Juventusa nalazi se i jedna "uzdanica" Massimilliana Allegrija, zbog koje je i Meša prisutan u Torinu.

"Ja sam već u Torinu i želio bih da prisustvujem odlasku Juventusa u finale i našeg reprezentativca Pjanića. Nakon duge vožnje stigao sam tu, Miralema nisam dugo vidio, a i radi meča sam ovdje", rekao je bh. selektor.

Istakao je da dugo nije bio na jednoj ovakvoj utakmici a pogotovo kada se radi o odlasku nekog bh. igrača u finale, jer kako kaže, tada mora biti prisutan.

"Juventus je favorit ne zbog kvaliteta nego i rezultata, publike... Ali moraju biti oprezni jer u jednoj takvoj utakmici Monaco je svima davao golove na strani. Ali jedna ozbiljnost i snaga ovog kluba, Juventusa, u svim elementima je poznata i mislim da će to pokazati na terenu", pojašnjava Baždarević.

Smatra da je 'crno-bijelima' teško na domaćem terenu dati dva gola uprkos napadačkom potencijalu Monaca, te da će Juventus ipak proći u finale.

Na kraju se osvrnuo na reprezentaciju, dodavši da se prati igrački kadar pomno.

"Pratimo sve, mislim da nas čekaju pripreme koje će biti jako bitne i morat ćemo obavit pravi posao da budemo što spremniji. Mislim da Džeko nikada nije bolje igrao ali moram pomenuti Pjanića, Lulića i igrače koje igraju redovno, nadam se da će biti u formi kada nama budu bili potrebni u reprezentaciji", zaključio je Baždarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije