Posušje nastavilo loše rezultate: Široki Brijeg slavio sa igračem manje

0
Radiosarajevo.ba
Posušje nastavilo loše rezultate: Široki Brijeg slavio sa igračem manje
Foto: HŠK Posušje / Posušje - Široki Brijeg

Na stadionu Mokri Dolac u Posušju Široki je minimalnim rezultatom savladao Posušje, što je domaćinima četvrti meč zaredom bez pobjede.

Sa druge strane, Široki Brijeg se vratio na pobjednički niz nakon dva ligaška poraza te su sada drugi na tabeli s 39 bodova, koliko ima i Borac. Posušje se nalazi na sedmom mjestu tabele sa 24 boda.

U prvih dvadeset minuta u Posušju se gledala slaba fudbalska predstava, a u 21. Širokobriježani dolaze do prednosti. Fenomenalnu akciju su po desnoj strani odigrali Bože Vukoja i Dominik Radić. Vukoja je izvrsno povukao loptu dvadesetak metara, onda odigrao za Radića i nastavio utrčavati u šesnaesterac. Tamo je dočekao povratni pas Radića i matirao je Luku Kukića za 0:1.

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

Nastavak kreditne linije - Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke

U 27. minuti je Cyrille Kpan sjajno šutirao iz voleja, nakon ubačaja Mihaela Kuprešaka, ali Kukić divnom paradom brani.

Loše je drugo poluvrijeme počelo za Široki, pošto je Tomislav Knežević napravio glupost i pocrvenio. Nije dozvoljavao igračima Posušja da brzo izvedu slobodan udarac, te je zaradio drugi žuti karton.

Prva šansa za Posušje viđena je u 54. minuti, kada Toni Jović glavom šuta pored gola. Imalo je Posušje priliku i u 66. minuti da dođe do poravnanja. Gabrijel Boban je ubacio iz slobodnjaka, ali niko nije uspio da skrene loptu u gol. U 74. minuti sijevnula je kontra Širokog, Kristijan Medić je izašao sam pred Kukića, ali ga golman Posušja zaustavlja. Tri minute poslije Arijan Brković odlično šutira s 25 metara, ali Renato Josipović brani, piše SCSport.

Novajlija i debitant u dresu Širokog Kadu je imao priliku u 90. minuti, ali bio je neprecizan. 

Potom je na drugoj strani Jović imao veliku priliku. Primio je loptu na desetak metara od gola, ali umjesto da šutira, pokušao je proigrati Horića i propala je sjajna šansa da Posušje dođe do boda.

Ostalo je 0:1 za Široki, koji je upisao vrijedna tri boda nakon dva vezana poraza.

Premijer liga BiH: Duel starih rivala Sarajeva i Veleža, Željezničar u Doboju

Premijer liga BiH: Duel starih rivala Sarajeva i Veleža, Željezničar u Doboju

Sudija meča je bio Josip Martinović iz Čapljine. Za Posušje su nastupili: Kukić, Horić, Pavlović, Dadić, Lučić, Z. Begić, Brković, Rozić, Milanović, Jović, Boban. Za goste su igrali: Josipović, Kuprešak, Šuto, Mašić, Valinčić, Ćavar, Knežević, Kpan, Radić, Vukoja, Bagarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije