Pogledajte koliko bi trebala iznositi plata selektoru reprezentacije BiH

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte koliko bi trebala iznositi plata selektoru reprezentacije BiH
FOTO: AA / Nogometni savez BiH

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH na sutrašnjoj sjednici bi, između ostalog, trebao raspravljati o novom selektoru A reprezentacije.

Odranije je poznato da će Emir Spahić i Zvjezdan Misimović članovima IO ponuditi dvije opcije. Upravo su ova dva bivša reprezentativca BiH i obavila razgovore sa kandidatima za stručni štab nacionalnog tima, među kojima su Marco Simone, Ivyalo Petev, Amar Osim, Husref Musemić, Sergej Jakirović, Sergej Barbarez…

Kako saznajemo, već je određena visina primanja za budućeg selektora Zmajeva, koji bi trebao imati godišnju platu od 180.000 eura, odnosno 15.000 mjesečno. Riječ je o iznosu za koji su prethodno Mehmed Baždarević i Robert Prosinečki vodili našu nogometnu selekciju.

Također, novom šefu stručnog štaba reprezentacije bit će plaćeni i svi troškovi boravka u Sarajevu (hotelski smještaj ili iznajmljeni stan), piše SCsport.

Zasad je ipak velika misterija da li ćemo selektora dobiti na sutrašnjoj sjednici IO NSBiH, pošto se očekuje burna “razmjena mišljenja”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije