Počeli pregovori za selektora: Spahić i Misimović razgovaraju s prvim kandidatom

1
A. S.
Počeli pregovori za selektora: Spahić i Misimović razgovaraju s prvim kandidatom
FOTO: AA / Nogometni savez BiH

Sergej Jakirović (44), bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine iz ere Blaža Sliškovića i jedan od kandidata za selektora Zmajeva, u 14 sati stigao je u Nogometni savez BiH gdje će razgovarati sa Emirom Spahićem i Zvjezdanom Misimovićem u vezi preuzimanja klupe naše najbolje selekcije, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Jakirović je samo jedan od kandidata s kojim će Spahić i Misimović narednih dana razgovarati u želji da Zmajevi nakon odlaska Duška Bajevića dobiju novog "kormilara". 

Bivši as Zmajeva, koji je za reprezentaciju BiH odigrao pet susreta, ozbiljan je kandidat za selektora našeg najboljeg tima. Iza sebe posljednjih godina ima veliko igračko i trenersko iskustvo.

Kao igrač briljirao je Zagreba, Rijeke i bugarskog CSKA, dok je na klupi Gorice prošle sezone bio jedan od najboljih trenera u regionu i stekao veliku popularnost.

Sergej Jakirović - undefined

Foto: Privatni album: Sergej Jakirović

Jakirović je sinoć stigao u Bosnu i Hercegovinu, da bi se tokom prethodne večeri s prijeteljem se zaputio u Mostar i Metković u Hrvatskoj, u posjetu rodbini i prijateljima.

"Upravo sam ušao u Sarajevo. Lijepo je biti ponovo u prostorijama NSBiH. O sastanku, samo ću dodati što sam već kazao - da sam počašćen pozivom Spahića i Misimovića. Naravno, želim biti selektor BiH", kazao je Jakirović za portal Radiosarajevo.ba.

Kao najozbiljniji kandidati za poziciju selektora BiH trenutno su Sergej Barbarez, Safet Sušić i Sergej Jakirović, a od nedavno Amar Osim, Slaven Bilić i Ermin Šiljak.

Izvršni odbor NSBiH će temu selektor na dnevnom redu imati sjednici u utorak, 22. decembra. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije