Zasjedao Izvršni odbor: Evo šta kažu o izboru novog selektora

1
Anadolija
Zasjedao Izvršni odbor: Evo šta kažu o izboru novog selektora
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Nogometni/Fudbalski savez BiH

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao bi biti izabran najkasnije do kraja godine, jedan je od zaključaka današnje sjednice Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), saopšteno je iz N/FS BiH za Anadolu Agency. 

U narednim danima bit će sačinjena uža lista kandidata s kojima će potom biti obavljeni potencijalni razgovori, kako bi na koncu ”fudbalska vlada” do 31. decembra i imenovala selektora državnog tima BiH.

Nastup fudbalske reprezentacije BiH u UEFA Ligi nacija ”A”, u kojoj su popularno zvani ”zmajevi” u grupi ”1” bili posljednji i ispali u niži ”B” rang ovog takmičenja, Izvršni odbor N/FS BiH ocijenio je neuspjehom.

Neuspjehom je ocijenjeno i ispadanje iz baraža za EURO te shodno tome i mandat doskorašnjeg selektora Dušana Bajevića koji je predvodio BiH u spomenutim utakmicama.

”N/FS BiH se zahvaljuje dosadašnjem selektoru i njegovom stručnom štabu na radu u prethodnom periodu, a izbor novog selektora će biti obavljen u skladu s propisanim procedurama u okviru N/FS BiH. Izvršni odbor će poduzeti sve neophodne aktivnosti kako bi se izbor i imenovanje novog selektora obavilo u optimalnom vremenskom okviru”, saopštili su šturo i ”diplomatski” iz N/FS BiH.

Iako se raspravljalo o njegovom radu, Bajević nije prisustvovao sjednici IO N/FS BiH, što je kod ranijih selektora bilo uobičajeno.

Kulminacija neuspjeha i loših stvari u i oko reprezentacije BiH u 2020. godini, u kojoj pod vodstvom Bajevića nije ostvaren niti jedan trijumf (šest poraza i dva remija), dogodila se incidentom i pokušajem fizičkog obračuna bivšeg selektora i v.d. tehničkog direktora nacionalnog tima Zvjezdana Misimovića.

Veći incident spriječili su očevici u kampu reprezentacije BiH u hotelu na Ilidži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije