Bajević: Nije me stid rezultata

2
Radiosarajevo.ba
Bajević: Nije me stid rezultata
Foto: NS BiH / S press konferencije

Na konferenciji za medije nakon utakmice Bosne i Hercegovine i Italije na Grbavici, javnosti se obratio i selektor Zmajeva Dušan Bajević.

Za Bajevića je ovo bio posljednji meč na klupi BiH, gdje je avanturu završio sa šest poraza i dva remija u osam utakmica u kojim je vodio naš nacionalni tim.

Odmah na početku je govorio o navodnom sukobu koji se dogodio između njega i Zvjezdana Misimovića.

Ništa se nije desilo, razgovarali smo i ništa više“, samo je kratko prokomentarisao Bajević, koji nije želio mnogo o tome.

“Dosta toga ima šta se desilo u sezoni i ono što mogu da kažem je da naše razočarenje je poraz od Sjeverne Irske. To nas je držalo dugo, pored teškoća nismo podbacili u nekim teskim utakmicama. Danas nismo mogli. Svaki dan gubimo po dva igrača i ne znamo kada će nam ko otkazati. Hvala igračima na odnosu i na ponašanju, i svojim saradnicima koji znaju svoj posao”, rekao je nakon toga Bajević i dodao da mu je izuzetno žao što nije mogao zamijeniti povrijeđenog Saničanina u finišu meča.

Istakao je i kako sada treba sačekati sjednicu i promjene u Savezu koje su najavljene, kao što je dolazak novog predsjednika Vice Zeljkovića.

“Čekat ćemo sjednicu, toliko za sada. Žao mi je, izuzetno mi je žao što nisam zamijenio Sinišu koji se povrijedio. Dečko daje sve od sebe, igra maksimalno i ne žali se. Zaista mi ga je žao jer nismo imali više izmjena.”

I sam je istakao kako je potrebna promjena na selektorskoj poziciji, te je potvrdio da odlazi s klupe Zmajeva.

Treba promijeniti selektora, mislim da smo otvorili vrata novim igračima. Teško je odrediti gdje ćeš biti, kada i koliko ćeš čekati. Reprezentacija ima igrače, mijenja se predsjednik, treba da se postave novi ciljevi, jer bez njih ništa. Ne može drugačije”, rekao je Bajević.

Dodao je kako ga nije stid rezultata koji su postignuti.

Nije me stid rezultata, ponosan sam što sam bio sa ovim igračima. Pokušali smo svi zajedno, ali nismo uspjeli. Ne trebam davati savjete svom nasljedniku dalje, oni su stresni. Dajete li vi novinari svojim kolegama savjete”, zaključio je na kraju Bajević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije