Reakcije Zmajeva: Zaista teška godina za nas...

0
Radiosarajevo.ba
Reakcije Zmajeva: Zaista teška godina za nas...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Gojko Cimirot

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras na Grbavici s 0:2 poražena od Italije.

Bila je to utakmica posljednjeg kola Lige nacija, a Zmajevi se sada vraćaju u Ligu B.

Utakmicu je komentarisao Gojko Cimirot, koji je pohvalio Italijane.

“Možemo reći da su oni najkvalitetnija reprezentacija u grupi. Dali smo sve od sebe i iz naših grešaka primili golove. Mogli smo i mi da postignemo gol, imali smo šanse. Dali smo maksimum, ali nažalost izgubili smo”, rekao je Cimirot, piše scsport.ba.

Reprezentativnih utakmica neće biti sve do marta, kada kreću kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a Zmajevi će u žrijebu biti u tek četvrtom šeširu.

“Sada slijedi pauza od 3-4 mjeseca onda čekamo žrijeb, nadam se nekoj lakšoj grupi, da ćemo tu imati sreće i da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Cimirot.

Još jednom se osvrnuo na ovu sezonu Lige nacija.

“U Ligi A su najbolje selekcije na svijetu. Sljedeće sezone igramo Ligu B i mislim da je to prednost da osvojimo, jer su tu slabije ekipe. Igrali smo protiv dvije veoma jake reprezentacije – Italije i Holandije, mada je i Poljska igrala važnu ulogu.”

Na kraju je imao poruku za navijače:

“Zaista teška godina za nas. Nismo ostvarili nijednu pobjedu, ali nadam se da ćemo u budućnosti imati više uspjeha i da će se navijači vratiti na stadion.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije