! / Skandal: Ko je skinuo Kajtaza iz Komiteta, još četiri kandidata za selektora Zmajeva

21. 12. 2020. u 11:46:00 A. Sokolović

Shares: 14

Još jedan je vikend iza nas, a Bosna i Hercegovina nastavlja potragu za novim selektorom. Jedno je sigurno - rano je da bismo mogli saznati ime novog selektora, saznaje portal Radiosarajevo.ba od osoba iz Nogometnog saveza BiH koje su zadužene za pronalazak nasljednika Duška Bajevića.

Razgovori s kandidatima za budućeg selektora proteklog vikenda su nešto intenzivirani, s obzirom na to da su oba člana tima u Sarajevu.

Informacije cure na kašičicu, a ono što trenutno znamo je da se prvi razgovor obavio sa Bugarinom Petevom još 3. decembra, koji se nekako tih dana nenajavljeno pojavio prvo u Banjoj Luci, a potom u Sarajevu.

Nije tajna ni za razgovore sa Sergejom Barbarezom, koji već odavno ima želju da sjede na klupu našeg najboljeg tima.

Članovi tehničkog tima (Zvjezdan Misimović i Emir Spahić) su imenovani od strane Izvršnog odbora NSBiH, a kako naš izvor saznaje u prvoj odluci se nalazilo i ime Seada Kajtaza, člana Odbora za posredovanje.

Kako je u zadnjem trenutku taj prijedlog otpao, te kako je ispao Kajtaz, a ostala samo ova dva člana još uvijek se zvanično ne zna.

Interesantno je da su dva Sergeja, Barbarez i Jakirović, te Spahić poslije razgovora završili u jednom poznatom sarajevskom restoranu na Ciglanama, na večeri, kao i činjenica da u tom društvu nije bio Misimović.

Razgovaralo se o zajedničkom radu dva Sergeja, ali su svi sagovornici bili suglasni da će to ići malo teško, jer je Misimović ostao nedorečen ili je sve rekao izostankom sa večere (???).

Razgovor sa Amarom Osimom izgleda nijedna strana nije shvatila ozbiljno, pa su proveli više vrijeme časkajući, dok je s Husrefom Musemićem obavljen konstruktivan razgovor.

Kako doznajemo ima još razgovori da se obavi od Mehe Kodre preko Ermina Šiljka, koji je sam poslao CV do Aljoše Asanovića za kojeg je CV poslala agencija. 

U javnosti se spominje i bivša zvijezda Milana Marco Simone, ali njegov CV još nije stigao na e-mail adresu Nogometnog saveza BiH.

Prema izvorima portala Radiosarajevo.ba, Asanovićev CV je stigao u nedjelju.

Kada će biti obavljeni naredni razgovori i kada će tehnički tim moći napraviti izvještaj i usaglasiti jedan prijedlog koji će poslati na Izvršni odbor NSBiH još je pod velom tajne.

Po svemu sudeći selektora bi mogi dobiti u drugoj polovini januara 2021. godine, potvrdio je naš izvor iz Nogometnog saveza BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)