Planirali 18.000 navijača: Mađari protiv Islanda ipak neće imati podršku s tribina

0
Anadolija
Planirali 18.000 navijača: Mađari protiv Islanda ipak neće imati podršku s tribina
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Fudbalski savez Mađarske danas je objavio da navijači u četvrtak ipak neće moći prisustvovati utakmici finala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Islanda. 

Prvobitno je bilo planirano da oko 18.000 navijača može biti na Puskas areni, čiji je kapacitet 67.000 mjesta. Vlada Mađarske je objavila novo pooštravanje restriktivnih mjera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa pa će fudbalska reprezentacija u Budimpešti igrati bez podrške s tribina.

Prošle sedmice na utakmici Lige šampiona između Ferencvarosa i Juventusa prema službenim podacima na Puskas areni prisustvovao je 18.531 gledalac.

Budimpešta je među 12 gradova širom kontinenta koji će biti domaćini EURO 2020, koji je zbog pandemije COVID-19 prolongiran za ljeto sljedeće godine. U slučaju da prođe Island u baražu Mađarska će igrati dvije domaće utakmice u grupi F Evropskog prvenstva.

FS Mađarske je saopštio da nova Vladina ograničenja "imaju značajan utjecaj" na fudbal i da će izvršiti povrat novca za kupljene ulaznice.

Utakmica finala baraža za EURO 2020 između Mađarske i Islanda na programu je u četvrtak s početkom u 20.45 sati.

Ova utakmica u ponudi je sportske kladionice MOZZART

Kvoza na pobjedu Mađara je 2.55, a Islandđana 2.90. Za neriješeni rezultat Mozzart nudi kvotu 3.10

kompletnu ponudu možete pogledati na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije