Potvrđeno pisanje portala Radiosarajevo.ba: Protiv Irana i Italije bez publike

1
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno pisanje portala Radiosarajevo.ba: Protiv Irana i Italije bez publike
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zmajevi su imali podršku s tribina protiv Sjeverne Irske

Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine su saopćili kako će se utakmice Zmajeva igrati bez publike u skladu s odlukama Kriznog štaba Ministarstva zdravlja FBiH, kao i Kriznog štaba Kantona Sarajevo.

O ovom je jutros pisao i naš portal, navodeći izvor blizak NSBiH, koji nam je rekao će se mećevi protiv Irana (12. novembar) i Italije (18. novembar) igrati bez prisustva publike. 

Osnovni razlog je djelimična zabrana okupljanja na javnim mjestima u Kantonu Sarajevo. Krizni štab je odredio da je maksimalni dozvoljeni broj 60 osoba, tako da će se mečevi Koševu (Iran) i Grbavici (Italija) igrati bez navijača. 

"A reprezentacija Bosne i Hercegovine će 12. novembra u 18:00 sati na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ odigrati prijateljski meč sa Iranom, dok će 18.11. u 20:45 na „Grbavici“ u okviru UEFA Lige nacija dočekati selekciju Italije. Osim seniora, „U-21“ reprezentativci naše zemlje će se 17.11. u 18:15 sati na „Koševu“ sastati sa Belgijom u susretu kvalifikacija za EURO 2021.

U skladu sa odlukama Kriznog štaba Ministarstva zdravlja FBiH, kao i Kriznog štaba Kantona Sarajevo, koje se tiču ograničenog prisustva ljudi na događajima koji se organizuju na otvorenom prostoru, ovi mečevi će biti odigrani bez prisustva publike.

U cilju prevencije širenja korona virusa, NS/FS BiH nastavlja da prati preporuke i odluke nadležnih zdravstvenih ustanova, te koordinirano djeluje sa kriznim štabovima na svim nivoima vlasti i vladinim institucijama u Bosni i Hercegovini", navodi se u saopćenju iz Nogometnog saveza BiH.

Na spisku nema golmana Asmira Begovića, koji je napustio štab Zmajeva dan nakon meča sa Nizozemskom u Zenici.

Pozvani igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Kenan Pirić (NK Maribor), Jasmin Burić (Hapoel Haifa).

Odbrana: Siniša Saničanin (FK Vojvodina), Adnan Kovačević (Ferencvárosi TC), Samir Zeljković (FK Velež), Anel Ahmedhodžić (Malmö FF), Dennis Hadžikadunić (FK Rostov), Sead Kolašinac (Arsenal FC), Marko Mihojević (Goztepe), Bojan Nastić (BATE Borisov), Advan Kadušić (NK Celje), Branimir Cipetić (NK Široki Brijeg), Darko Todorović (HNK Hajduk Split), Josip Ćorluka (HŠK Zrinjski).

Vezni red: Rade Krunić (AC Milan), Stjepan Lončar (HNK Rijeka), Vladan Danilović (CD Nacional), Miralem Pjanić (FC Barcelona), Gojko Cimirot (Standard Liège), Amer Gojak (Torino FC), Haris Hajradinović (Kasimpasa), Deni Milošević (Konyaspor), Amar Rahmanović (FK Sarajevo), Benjamin Tatar (FK Sarajevo), Almedin Ziljkić (FK Borac), Edin Višća (Istanbul Basaksehir FK), Ajdin Hasić (Besiktas JK).

Napad: Armin Hodžić (Kasimpasa), Ermedin Demirović (Freiburg), Irfan Hadžić (Akhisarspor) i Smail Prevljak (KAS Eupen).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije