Pjanićev Juventus remizirao, Legia sa tri gola iznenadila Real

Radiosarajevo.ba
Pjanićev Juventus remizirao, Legia sa tri gola iznenadila Real
U okviru 4. kola Lige prvaka večeras su odigrane i preostale utakmice u grupama E, F, G i H, te smo saznali i nove putnike u osminu finala najprestižnijeg europskog takmičenja.

U grupi E, koja je ujedno i najzanimljivija grupa, svoje utakmice odigrale su ekipe Monaca i CSKA Moskva. U ovom susretu Monaco je odigrao zaista dobro i već u prvom poluvremenu su riješili pitanje pobjednika. Tri puta, u 13., 29. i 41. minuti zatresli su mrežu gostiju iz Moskve, stigavši tako do ubjedljivog trijumfa od 3:0 koji ih je doveo na vrh tabele u grupi.

Drugi susret u ovoj grupi igrao je Tottenham protiv ekipe Bayera iz Leverkusena. Nakon tri remija domaći nogometaši imali su imperativ pobjede, ali ipak nisu uspjeli da dođu do pobjede u ovom susretu. U izuzetno teškoj utakmici vidjeli smo samo jedan pogodak i to u 65. minuti kada je Kampl zatresao mrežu Tottenhama, što je Bayeru donijelo tri nova boda i pobjedu.


TT-LV_0-1 by mediabh

Grupa F donijela je veliko iznenađenje i to na susretu u kojem je igrala ponajbolja ekipa svijeta. Naime, Real iz Madida je večeras na gostovanju kod Legije u Varšavi uspio da izvuče svega jedan bod u jednoj spektakularnoj utakmici u kojoj smo vidjeli čak šest golova. Meč je završen rezultatom 3:3, te će Real u narednu fazu takmičenja ići najvjerovatnije sa drugog mjesta u grupi.


LG-RM_3-3 by mediabh

Nešto mirniji susret ove grupe odigran je u Dortmundu gdje je domaća Borussia igrala protiv Sportinga iz Lisabona i na ovom susretu vidjeli smo samo jedan pogodak. Gotovo na samom početku susreta, u 12. minuti Ramos je na asistenciju Gintera zatresao mrežu gostiju i postavio konačan rezultat od 1:0. Borussia se ovim trijumfom tako pridružila Paris Saint-Germainu, Arsenalu, Bayern MInhenu i Atletico Madridu koji su sinoć osigurali plasman.

Naredna grupa donijela je još jedan susret u kojem su podijeljeni bodovi. Naime, u grupi G u Kopenhagenu su igrali istoimeni domaćin i aktuelni engleski prvak Leicester. Ova dva kluba nisu uspjeli postići nijedan pogodak te je meč završen bez golova, u utakmici koja nije obilovala uzbuđenjima.

Ipak drugi susret ove grupe donio je jednog pobjednika, a riječ je o ekipi Porta koja je savladala Club Brugge na domaćem terenu. Golom Silve u 37. minuti domaći tim je stigao do trijumfa koji im garantuje da će se do kraja grupne faze boriti za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Posljednja grupa donijela je i derbi večeri, u okviru kojeg su, na Juventus Stadiumu svoj meč odigrale ekipe Juventusa i Lyona. Već u drugoj minuti ovog susreta reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić, imao je sjajnu priliku da donese svojoj ekipi vodstvo, no dosuđeni off-side spriječio ga je u tome. Ipak, Juventusu je iz penala prednost u 13. minuti donio Higuain, čime je nada u pobjedu Italijana bila povećana. No, s tim se nisu složili nogometaši francuske ekipe, te su samo pet minuta pred kraj susreta golom Tolissoa odlučili da će na ovom susretu bodovi, pri rezultatu 1:1, biti podijeljeni.


JV-LY_1-1 by mediabh

Zadnji susret zagrebački Dinamo i Sevilla završili su očekivanim rezultatom. Golovima u 31., 66., 80. i 87. minuti nogometaši španske ekipe došli su do ubjedljivog trijumfa na domaćem terenu, opravdavši ulogu favorita u ovom susretu. Sve to dovelo ih do prvog mjesta u grupi, ispred Juventusa i Lyona, te do velikih šansi za prolazak u osminu finala Lige prvaka.

Ovim susretima kompletirano je četvrto kolo Lige prvaka, te sada slijedi kraća pauza u najprestižnijem europskom takmičenju, koje će biti nastavljeno tek 22. i 23. ovog mjeseca, kada će biti odigrano peto kolo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije