BiH nadmoćna: Ponovo "pala" Francuska

Fena
BiH nadmoćna: Ponovo "pala" Francuska
Nakon što je sinoć odigrala historijsku utakmicu u kojoj je savladala Francusku sa visokih 7:1, mlada futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je ostvarila i svoju drugu pobjedu protiv istog protivnika.

Mladi bh. nogometaši su u samo dva dana dva puta uspjeli savladati reprezentaciju Francuske, a večeras je po završetku utakmice na semaforu stajao rezultat 4:2.

Tri gola za BiH postigao je kapiten Marijo Aladžić, koji je pogađao u 14., 26. i 28. minutu, a u golgeterski učinak naše reprezentacije upisao se i Slaven Matijašević koji je mrežu Francuza zatresao u 16. minuti. Na drugoj strani oba gola postigao je Mathieu, koji se na listu strijelaca upisivao u 10. i 26. minuti.

"Jako sam zadovoljan kako smo odigrali protiv kvalitetnog protivnika. Šesnaest igrača koje smo pozvali je u potpunosti opravdalo poziv, a na selektivnom okupljanju smo vidjeli da ima još momaka koji konkurišu za tim. Čestitam momcima na prikazanom u ove dvije utakmice", izjavio je trener asistent u bh. reprezentaciji Predrag Dobrilović.

Zadovoljan učinkom reprezentacije je i Marijo Aladžić.

"Prvi put smo se okupili i odigrali odlično dvije utakmice. Sinoć smo ubjedljivije pobijedili Francusku, danas je bilo teže. Siguran sam da će neki od ovih igrača konkurisati i za „A“ selekciju", kazao je Aladžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije