Pišemo historiju: U toku je prvo okupljanje mlade futsal reprezentacije BiH

Fena
Pišemo historiju: U toku je prvo okupljanje mlade futsal reprezentacije BiH
Ljubitelji nogometa u Bosni i Hercegovini ovih dana mogu svjedočiti jednom historijskom trenutku u bh. nogometu, a riječ je o prvom okupljanju mlade futsal reprezentacije naše države.

Sinoć je u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici obavljeno prvo okupljanje U-21 futsal reprezentacije BiH, koja je u sklopu priprema jutros odradila i prvi trening u zeničkoj Areni.

"Prvi put se okupila futsal selekcija uzrasta do 21 godine i mislim da je to kvalitetan potez NSBiH. Od ovakvih okupljanja možemo imati samo koristi i pripremiti mlade igrače za "A" reprezentaciju. Očekuju nas i kvalitetne provjere s Francuskom i od momaka možemo očekivati da pruže maksimum", kazao je Boro Matan, selektor ove reprezentacije, koji je također istakao i svoje zadovoljstvo zbog ovog okupljanja.

Inače, ova mlada reprezentacija će, u toku okupljanja, odigrati i dva prijateljska susreta sa Francuskom, koji će biti pravi i veliki test za njih, a same utakmice su na programu 1. i 2. novembra u 18 sati u Zenici, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije