Miralem Pjanić slavio u derbiju protiv Rome, Edin Džeko se vratio na teren

Radiosarajevo.ba
Miralem Pjanić slavio u derbiju protiv Rome, Edin Džeko se vratio na teren
Foto: EPA-EFE / Detalji s utakmice Juventus - Roma odigrane u Torinu

Nogometaši Juventusa su nastavili niz pobjeda u Seriji A, a večeras su u derbi susretu 17. kola došli do 16 pobjede u prvenstvu Italije. Sa 1:0 tim našeg Miralema Pjanića slavio je pobjedu nad Romom. 

Za nas je važna informacija da se nakon skoro mjesec pauze na teren vratio Dijamant - Edin Džeko, koji je odigrao posljednjih 15 minuta ne toliko zanimljivog, koliko rezultatski neizvjesnog duela. 

Džeko je pauzirao pet susteta, a posljednji put je igrao 24. novembra na gostovanju u Udinama (0:1). 

Gol odluke postigao je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, koji se sjajno snašao nakon jedne akcije u prvom poluvremenu. Igrala se 35. minuta kada je došlo do promjene na semaforu.

Osim gola treba izdvojiti nekoliko sjajnih prilika koje je propustio Cristiano Ronaldo u drugom poluvremenu, te poništen gol Giorgia Chellinija zbog faula. 

Roma nije imala nekih velikih prilika, što i dokazuje broj kornera na utakmici (13-2). Tek su povremenu ugrožavali gol domaćina, a najbolju priliku su imali u sudijskom vremenu kada je Bryan Cristante odlično pucao, ali nije uspio zatresti mrežu lidera na tabeli. 

Kada se očekivao kraj susreta, mrežu Rimljana zatresao je Costa na asistenciju Ronalda, ali je gol nakon VAR-a poništen (signalizirao faul).

S ovom pobjedom Stara dama i dalje osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli, dok je danas kiksao Inter remizirajući u Veroni protiv Chieva (1:1, gol primili u sudijskom vremenu). 

Na kraju dodajmo da je Pjanić igrao do 70. minute, kada je napustio igru

Rezultati by SofaScore

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije