The Guardian bira najbolje: Iza Džeke i Pjanića ostali Higuain, Buffon, Pique...

Radiosarajevo.ba
The Guardian bira najbolje: Iza Džeke i Pjanića ostali Higuain, Buffon, Pique...
FOTO: EPA / Miralem Pjanić i Edin Džeko

Ugledni britanski list The Guardian svake godine bira 100 najboljih fudbalera. I dok ćemo pred kraj tekuće 2018. saznati imena deset najboljih, plasman igrača na pozicijama od 11 do 100 već znamo, a na popisu se nalaze i dva Zmaja.

Miralem Pjanić je zauzeo 51. mjesto, a The Guardian ga naziva dirigentom Juventusovog orkestra.

"Pjanić je igrač čiji neumorni rad na sredini terena daje priliku individualcima oko njega da sijaju. Njegov rast za 34 pozicije na ovoj listi ne veže se ni za jednu utakmicu u kojoj je briljirao. Sa Bosnom se nije plasirao u Rusiju, ali je toliko konstantan u dresu Juventusa koji se mnogo promijenio u posljednje tri godine. Jedina žal je što nakon dolaska Ronalda imamo manje prilike da se divimo njegovim brilijantnim slobodnim udarcima", smatraju u The Guardianu.

Na 54. mjestu je kapiten Zmajeva, Edin Džeko.

"Nije nikakvo čudo što je Chelsea želio potpisati ugovor s Džekom u januaru. Nakon što je propao njegov prelazak u Zapadni London, Džeko je odigrao nevjerovatnu polusezonu i odveo svoju ekipu do polufinala Lige prvaka sa šest pogodaka. Igra svoju četvrtu sezonu u Romi, a već je među deset najboljih strijelaca kluba svih vremena", piše The Guardian.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije