Petrović: Zaslužena pobjeda, bili smo motivisani i trčali smo puno

Radiosarajevo.ba
Petrović: Zaslužena pobjeda, bili smo motivisani i trčali smo puno
Fudbalski klub Željezničar je na stadionu Grbavica u prvom pretkolu Evropske lige slavio protiv crnogorske Zete rezultatom 1:0.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili treneri dva tima. 

"Borbena utakmica bez puno šansi. Mi imamo aktivan rezultat i nadamo se da ovako loše nećemo odigrati u revanšu i nadam se boljem rezultatu", rekao je Vlaisavljević u uvodnom obraćanju medija i dodao:

"Ovaj rezultat se može stići. Utakmicu je odlučila greška našeg mladog golmana. Naš glavni igrač nije dobro igrao, nešto se čudno desilo sa njim. Puno šansi stvaramo, a danas to nismo uradili. Prostora ima za napredak i sve ćemo učiniti da prođemo dalje".

O atmosferi na stadionu?

"Atmosfera je bila fenomenalna, ne mogu reći da su lošije igrali, nema alibija. Svaka čast na atmosferi, nijedna ekipa iz Crne Gore nije igrala pred ovakom atmosferom", rekao je trener Zete.

Povreda kapitena Vujačića?

"Još ne znamo ništa oko kapitena Vujačića koji se žali na povredu i udarac".

Poslije trenera Zete medijima se obratio i trener domaćeg sastava Slavko Petrović koji je istakao da je Željezničar zasluženo pobijedio.

"Teška utakmica kao što je bilo očekivati. Mi smo imali nekoliko prilika gdje smo mogli doći do gola. Zasluženo smo pobijedili, motivisani smo bili, trčali smo puno, igrali smo kratki pas i igru bez lopte tako da smo tu bili dominantniji. Šteta što nismo dali drugi gol, ali je Zeta pokazala da je kvalitetna ekipa. Šteta je što su se ove dvije ekipe sastale vrlo rano, ali takav je žrijeb, šta je tu je", rekao je Petrović i dodao:

"Radili smo na taktičkom planu što nismo imali šanse na kraju prvenstva. Igrali smo srijeda-subota gdje normalni trenažni proces nismo imali. Sada smo to uradili i bilo je okej. Željeli smo i u prvom dijelu da bočni igrači promijene strane, oni su to uradili u drugom dijelu i oba igrača su odigrala dobre utakmice. Moram čestitati igračima na borbenosti".

O Denisu Žeriću?

"Denis Žerić mora imati minutažu ove sezone. Ako je u ovako jakoj utakmici dobio šansu, sigurno je da će dobijati i poslije. Drago mi je što je izdržao 17 dana bez povrede, tako da mi je drago što je to njegovo tijelo izdržalo i ako sve bude okej, to je igrač kojeg možemo lansirati u Evropu".

O Uglješi Radinoviću?

"Uglješa je imao jedan problem na Kupresu. Prije dva dana je imao još jedan problem, mi smo se dvoumili hoćemo li ga pustiti od prve minute. Na kraju smo dobro postupili jer je odigrao kvalitetnu utakmicu".

Petroviću je teško procijeniti je li ova ekipa jača nego prethodna.

"Teško je reći da li smo jači. Sa Graovcem smo dobili štopera koji ima mirnoću pozadi. Vidjelo se danas Bogičević je odigrao bez greške, imamo jednog koji je u vazduhu dobar dok drugi igra dobro na zemlji. U toj strukturi smo pojačani. Zec je pokazao da može biti pojačanje, ako on ovako nastavi odlazak Stevanovića neće biti bolan za nas".

Prelazni rok nije gotov za Željezničar.

"Za nas prelazni rok nije završen. Imamo dosta želja, naša najbolnija pozicija jeste bočni igrači. Imamo samo dva beka, Lendrić ide, trebaće nam i špic. Moramo se maksimalno pojačati jer znamo šta dogodine Evropa može da nam donese", zaključio je trener Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije