Golom Lendrića Željezničar slavio protiv Zete na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Golom Lendrića Željezničar slavio protiv Zete na Grbavici
Fudbalski klub Željezničar večeras je na stadionu Grbavica u prvom pretkolu Evropske lige dočekao crnogorsku Zetu. Plavi su slavili rezultatom 1:0.

Prvu šansu na utakmici smo vidjeli u 11. minuti susreta, ali je pokušaj Blagojevića sa nekih 25 metara otišao pored gola Novovića. Šest minuta poslije velika šansa za Želju. Poslije kornera lopta je došla do Zeca koji je šutirao iz prve, ali je njegov udarac sa gol linije izbacio jedan igrač Zete u korner.

U nastavku akcije domaći su imali još jednu priliku. Zeba je kratko izveo korner, a Radinović iz izgledne pozicije šutira preko gola. U 23. minuti opasan napad za Zetu, Kukuličić pokušao ubaciti u sredinu, ali odbrana Želje je loptu izbacila u korner poslije kojeg je Vujačić glavom šutirao preko gola.

Igrala se 27. minuta kada je Zeta ponovo zaprijetila. Šekulić je ubacio u sredinu, Bogičević u posljednji trenutak izbacio loptu tik pored stative Kjosevskog. Četiri minute poslije Kalezić šutira sa velike udaljenosti, ali pored gola Kjosevskog.

Željezničar je imao novu šansu u 33. minuti susreta kada se Zakarić oslobodio Pesukića, ali njegov udarac Novović odbija u korner. Dvije minute kasnije Zec sa vrha kaznenog prostora šutira visoko preko gola. Posljednje uzbuđenje u prvom dijelu je bilo u 40. minuti susreta kada je Zeba napravio slalom kroz odbranu Zete, ali je šutirao pored gola.

U prvim minutama nastavka Željo je imao šansu preko Lendrića koji se spetljao i dobra šansa je otišla u nepovrat. Ipak, Željo je poveo u 48. minuti susreta. Zeba je fantastično centrirao, Bogičević glavom šutirao, a mrežu Novovića zatresao hrvatski napadač Ivan Lendrić.

Adžović je u 56. minuti šutirao preko gola da bi se u 65. minuti Zeba sjajno oslobodio Pešukića i šutirao, ali lopta odlazi pored gola Novovića. U 67. minuti susreta Adžović sjajno uposlio Kukuličića koji iz teške pozicije prebacuje Kjosevskog, ali lopta odlazi pored gola.

Zeta je ponovo zaprijetila u 74. minuti susreta, ali iz izgledne pozicije Ljuljđuraj atraktivno šutira pored gola Kjosevskog. U 82. minuti susreta Graovac je zaprijetio, ali je njegov udarac glavom otišao preko gola Novovića. U 92. minuti odlično je šutirao Zakarić, ali je golman Zete na nivou. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Željezničar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije