Minimalan poraz Sarajeva u Moldaviji, Mihojević donio nadu Bordo timu

Radiosarajevo.ba
Minimalan poraz Sarajeva u Moldaviji, Mihojević donio nadu Bordo timu
Fudbalski klub Sarajevo je u prvom pretkolu Evropske lige gostovao kod moldavskog predstavnika Zarije Balti. Moldavci su slavili rezultatom 2:1.

Prvu priliku na susretu imali su fudbaleri Sarajeva. Šutirao je Radovac sa 20-ak metara, ali samo pored gola domaćih. Moldavci su do vodstva došli nakon sedam minuta igre. Zaginailov je iskoristio grešku odbrane Sarajeva i matirao nemoćnog Pavlovića.

U 20. minuti pokušao je Anel Hebibović, ali njegov udarac odlazi pored gola Zarije. Domaćin je do dva gola prednosti došao u 34. minuti susreta. Argentinac Gomez je šutirao s centra i matirao Bojana Pavlovića.

U 40. minuti susreta Sarajevo je zaprijetilo, ali na kraju Crnkić nije uspio uposliti niti jednog od svojih saigrača. Ostalo je nakon prvih 45 minuta na stadionu Zimbru 2:0 za domaće.

Sarajevo je bolje otvorilo drugo poluvrijeme. Janjoš je na samom početku izvršio dvije izmjene. Ivetića i Hodžića zamijenili su Rahmanović i Kadušić. U 53. minuti nova prilika za Sarajevo. Crnkić je šutirao glavom, ali nije bio precizan.

Zarija je preko strijelca prvog gola Zaginailova zaprijetila u 56. minuti susreta, ali je ostalo 2:0. Već u narednom napadu prilika za Sarajevo, ovaj put neprecizan je Hebibović. U 68. minuti Sarajevo je napravilo i treću izmjenu. Kuzmanović je zamijenio Ahmetovića.

Bordo tim je preko Mihojevića u 72. minuti smanjio rezultat na 2:1. Upravo su rezervisti, Kuzmanović i Rahmanović kombinovali kod gola Sarajeva, a nakon gužve u šesnaestercu domaćih najbolje se snašao Mihojević i matirao golmana Zarije.

U 75. minuti pokušao je Almir Bekić udarcem sa 20-ak metara od gola Zarije, ali je golman domaćih siguran. Bordo tim je tražio izjednačujući pogodak do kraja susreta, ali je ostalo 2:1 za domaće. 

Revanš susret na rasporedu je za sedam dana na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije