Petrović: Odbranu neću mijenjati zbog toga što je neko imao loš dan

Radiosarajevo.ba
Petrović: Odbranu neću mijenjati zbog toga što je neko imao loš dan
Fudbalski klub Željezničar večeras je na stadionu Grbavica u trećem kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine slavio protiv Fudbalskog kluba Krupa rezultatom 1:0.

Nakon utakmice prisutnim predstavnicima medija obratili su se treneri dva tima, Slavko Petrović i Slobodan Starčević. 


"Tvrda utakmica, kao što je bilo očekivano. Ekipa Krupe igra dobru ulogu u prvenstvu. Vidio sam i prošle godine da Krupa ima kapacitet. Mi smo dobro otvorili utakmicu, a onda smo dobili problem. Prodavali smo suviše lopti, kao i protiv Zrinjskog. U prvom poluvremenu smo pokušali smiriti igru. Morali smo rasporediti snage i štedjeti ekipu. Široki je odmarao ekipu za Kup", rekao je Petrović i dodao:

"Krupa je odigrala jako kvalitetno i mislim da ih niko ne smije podcijeniti. Prvenstvo se osvaja na ovakvim utakmicama. Sretan sam zbog tri boda i što nismo primili gol. Imamo težak raspored u narednom periodu, imamo jako teških pet utakmica u kojima će se dosta toga odlučiti. Večeras nismo imali fizičkih problema te se okrećemo Kupu", istakao je Petrović.

"Ima dosta stvari koje neću iznositi u javnosti, nego ću sve ekipi reći u privatnosti. Mi želimo pokušati na oba fronta dati sve, a vidjet ćemo dokle ćemo dogurati. Izlazak u Evropu je blizu, što je bio zacrtani cilj. Sigurno da ostajemo dužni našim vjernim gledaocima kvalitetniju fudbalsku partiju, ali sada je primarni cilj osvajati bodove", rekao je Petrović i dodao:

"Odbranu sigurno neću mijenjati zbog jedne loše utakmice. U devet utakmica nismo primili gol. Danas je Bogičević odigrao loše, ali to se dešava. Ako igrač jednom odigra loše, a trener ga odmah zamijeni, kakvo će onda samopouzdanje imati taj igrač. Već sada mogu reći da se naš tim za Široki ništa neće mijenjati", istakao je Petrović.

Osim Petrovića prisutnim predstavnicima medija obratio se i Slobodan Starčević.

"Čestitao bih kolegi na pobjedi, koja je zaslužena, a onda i svojim igračima koji su odigrali odličnu utakmicu. Mi ćemo učiniti ovu ligu neizvjesnom, to je naša obaveza i mi smo kroz ove utakmice pokušali pokazati da smo s pravom u Ligi za prvaka. Nemamo se čega stiditi večeras. Odlično smo se suprotstavili jakom protivniku, a možda smo zaslužili i bod. Veoma sam ponosan na sve igrače u zapisniku", rekao je Starčević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije