Petev: Mene bi bila sramota komentirati izjavu Asmira Begovića

3
Radiosarajevo.ba
Petev: Mene bi bila sramota komentirati izjavu Asmira Begovića
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ivaylo Petev

Nogometna reprezentaticija Bosne i Hercegovine ponovo je razočarala. Večeras su Zmajevi na stadionu Bilino polje prikazali blijedu igru u prijateljskom duelu protiv Kuvajta, koji su dobili sa 1:0.

Nakon katastrofalnih 45 minuta, ni u nastavku nismo gledali bolje izdanje Zmajeva, vidjeli smo tek jedan gol i pobjedu nakon 656 dana, bez naših najboljih igrača Džeke i Pjanića koji su odmarali u VIP loži.

Ovo nije bila baš najbolja uvertira za utorak, kada Zmajevi na ovom istom stadionu dočekuju Kazahstan, u važnom meču kvalifuikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kataru. 

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Selektor Ivaylo Petev na press konferenciji istakao je da nije u potpunosti zadovoljan. Bugarski stručnjak u ovom susretu priliku je dao igračima koji nisu igrali protiv Francuske ili su u tom susretu ušli sa klupe.

"Dobili su minutažu igrači koji manje igraju. Više sam očekivao iskreno. Fulili smo dobre šanse, sporo smo igrali. Pobjeda je pobjeda, idemo dalje", rekao je Petev nakon utakmice, piše Scsport.

U okviru grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojoj se nalaze Zmajevi, Finska je danas sa 1:0 savladala Kazahstan, dok je Francuska remizirala sa Ukrajinom u Kijevu (1:1).

"Naša grupa je nezgodna, nema velikih autsajdera. Rezultat Finske nije iznenađenje, jeste možda Francuska", istakao je selektor naše reprezentacije, te se osvrnuo na neefikasnost u večerašnjem susretu: "Brige nemam što se tiče napada. Imamo više kvaliteta nego protivnik, ali jednostavno nismo realizirali neke šanse."

U toku utakmice BiH – Kuvajt, Asmir Begović je na Twitteru predsjednika NSBiH Vicu Zeljkovića, Zvjezdana Misimovića i selektora Peteva nazvao kriminalcima.

"Ne znam za izjavu Begovića, ali mene bi bilo sramota da to komentiram", kazao je bugarski stručnjak.

Zmajevi u srijedu igraju protiv Kazahstana u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

"Mi se moramo svim snagama pripremiti za Kazahstan, dat ćemo sve od sebe", kazao je selektor, dodavši da očekuje veću podršku navijača: "Volio bih više gledalaca da bude protiv Kazahstana. Očekujem da bude gledalaca, koliko je dozvoljeno da bude na stadionu."

Petev se nada trijumfu u narednoj utakmici.

"U fudbalu nema ili ili. Bit ću sretan ako pobijedimo. Vjerujem da je bitan i pozitivan stav, vjerujem u ovu ekipu i nadam se pobijedi nad Kszahstanom. Pokušat ćemo da izgledamo još bolje i kompaktnije, sigurnije protiv Kazahstana. Tako ćemo pokušati postaviti ekipu i na kraju pobijediti", istakao je selektor Zmajeva.

Za kraj press konferencije istakao je da bi igrači koji su igrali večeras u takmičarskoj utakmici izgledali puno bolje: "Ovi igrači večeras, da je bila kvalifikacijska utakmica, siguran sam, izgledali bi puno bolje. Nikoga još ne otpisujem."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije