Nogometna reprezentacija BiH večeras u Zenici dočekuje Kuvajt

1
Radiosarajevo.ba
Nogometna reprezentacija BiH večeras u Zenici dočekuje Kuvajt
Foto: NS BiH / Nogometna reprezentacija BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na Bilinom polju u Zenici odigrati prijateljski meč protiv Kuvajta.

Utakmica u našoj zemlji igra se na Bilinom polju i dolazi nakon odličnog nastupa i remija u Francuskoj protiv trenutnog prvaka svijeta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Večerašnji prijateljski meč Zmajevima ali i selektoru bh. reprezentacije Ivaylu Petevu može poslužiti da se uvjeri na koga sve može računati u važnijim susretima.

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u RS uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u RS uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

“Priliku će dobiti svi igrači koji su pozvani. To su igrači naše reprezentacije i svi moraju iskoristiti svoju šansu, dati najbolje od sebe za Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Petev.

Već 7. septembra Zmajeve vrlo važan kvalifikacioni duel s Kazahstanom koji se također u Zenici.

Nakon dugo vremena bez trijumfa, Reprezentacija BiH bi pobjedom protiv Kuvajta mogla prekinuti negativni niz, duže od 600 dana bez pobjede. Sličnu poruku u petak poslao je i Petev na konferenciji za novinare gdje je komentirao i povrede Kolašinca i Sušića, naglašavajući da "medicinski tim radi na tome da oni budu spremni za Kazahstan".

Potom se dotakao i prelaska Miralema Pjanića u turski Besiktas.

“Ja sam sretan što je našao klub. Izjavio sam i ranije da on ne zaslužuje to što mu se dešava u Barceloni. Za njega je bitno da igra, ali i nama je to bitno. Nadam se da će napraviti dobar posao u klubu i, naravno, nama u reprezentaciji“, kazao je Petev jučer na Ilidži i istakao kako su male šanse da Pjanić večeras igra od prve minute u Zenici.

Zvanična statistika kaže da se BiH i Kuvajt nikada nisu sastajali do sada. Za pobjedu BiH, sportska kladionica Mozzart daje kvotu 1.38, a za pobjedu Kuvajta ponuđena je kvota od 8.50. Ostatak ponude iz Mozzarta za ovu ali i druge utakmicu možete vidjeti ovdje.

Utakmica između BiH i Kuvajta igra počinje u 20:45, a direktan prijenos susreta bit će emitovan u programu televizije Nova BH

Večerašnji susret u Zenici sudit će srbijanski arbitar Miloš Milanović. Njegovi pomoćnici na Bilinom polju će biti Nemanja Petrović i Jovan Grujić, koji su također iz Srbije, dok će četvrti arbitar biti sudija iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, Luka Bilbija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije