Ivaylo Petev: Priliku će dobiti svi igrači koji su pozvani

0
Radiosarajevo.ba
Ivaylo Petev: Priliku će dobiti svi igrači koji su pozvani
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ivaylo Petev i Rade Krunić

Uoči sutrašnje prijateljske utakmice BiH protiv Kuvajta u Zenici predstavnicima medija danas su se obratili selektor BH. nogometne reprezentacije Ivaylo Petev i nogometaš Rade Krunić.

U uvodu je Petev govorio o povredama Kolašinca i Sušića.

“Medicinski tim radi na tome da budu spremni za Kazahstan. Nadam se da će biti spremni, bit ćemo veoma zadovoljni ako ih budemo mogli koristiti”.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

O sutrašnjem meču s Kuvajtom je kazao:

Priliku će dobiti svi igrači koji su pozvani. To su igrači naše reprezentacije i svi moraju iskoristiti svoju šansu, dati najbolje od sebe za Bosnu i Hercegovinu”.

Potom se dotakao i prelaska Miralema Pjanića u Besiktas.

“Ja sam sretan što je našao klub. Izjavio sam i ranije da on ne zaslužuje to što mu se dešava u Barceloni. Za njega je bitno da igra, ali i nama je to bitno. Nadam se da će napraviti dobar posao u klubu i, naravno, nama u reprezentaciji“, kazao je Petev i istakao kako su male šanse da sutra Pjanić igra od prve minute.

O eventualnom raspletu u kvalifikacijskoj grupi, bugarski stručnjak je kazao:

“Grupa je nezgodna, ali svako ima svoju šansu. Ja sam i ranije govorio da sve ovisi o nama. Pokušat ćemo da iskoristimo šansu da ostvarimo plasman na SP. Pokušat ćemo nadograditi našu igru, da igramo bolje iz utakmice u utakmicu. Atmosfera je odlična, vidjeli ste kako su momci ginuli jedan za drugoga. Trebamo nastaviti raditi”.

Ivaylo Petev i Rade Krunić - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Ivaylo Petev i Rade Krunić

O formaciji 5-3-2 koju očito preferira, Petev je kazao:

“Meni je bitno da, s obzirom igrače koje imamo, da se prilagodimo i da imamo puno koristi tokom igre. Dobili smo neki rezultat na osnovu te formacije. Moja je želja da nastavimo s tom formacijom, ali možda i promijenimo.”

O kvalifikacijskom susretu protiv Kazahstana selektor Zmajeva je kazao:

“Čim smo fizički dobro odgovorili u utakmici s Francuskom, odgovorit ćemo i protiv Kazahstana. Ali, o tome ćemo pričati više poslije utakmice s Kuvajtom”, piše SC Sport.

Na pitanje da li očekuje prvu pobjedu BiH nakon dugo vremena, on je rekao:

“Jako mi je bitno kako će igrači ući u utakmicu. Želja i borba će biti osnov. To mi je jako bitno – da se pokaže želja i da se s tom željom pobijedi. Sutra moramo odraditi dobar posao”.

Rade Krunić je zatim uzeo riječ i govorio o svojoj povredi:

“Situacija je sada odlična, imao sam mali problem, zamor mišića. U razgovoru sa selektorom i timom odlučlili smo da preskočim utakmicu u Francuskoj i da ne rizikujem. Za utakmicu sa Kazahstanom ću biti spreman sto posto, a za Kuvajt ćemo vidjeti poslije današnjeg treninga”

O sezoni u Milanu reprezentativac BiH je kazao:

Ivaylo Petev i Rade Krunić - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Ivaylo Petev i Rade Krunić

“Sigurno da svakom igraču znači kada igra i kada je u ritmu. Što više utakmica igra, veće je i samopouzdanje. Maloprije smo se dotakli i Pjanića, izabrao je da igra i otišao u dobar klub”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije