Peta promjena trenera u Premijer ligi BiH nakon samo tri kola

Radiosarajevo.ba
Peta promjena trenera u Premijer ligi BiH nakon samo tri kola
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Detalj s utakmice između Željezničara i GOŠK-a na Grbavici

Premijer liga Bosne i Hercegovine ostala je i bez petog trenera nakon tri odigrana kola u nastavku prvenstva, a najnovija promjena dogodila se danas nakon što je u redovima GOŠK-a iz Gabele ostavku podnio trener Mato Neretljak.

Teško je vjerovati da bilo gdje na svijetu postoji liga u kojoj nakon pauze od tri mjeseca i odrađenih kompletnih priprema, čak pet klubova nakon samo tri kola promijeni trenera.

Nakon prvog kola "stradala" su dva. U Čeliku je otkaz dobio Adnan Ornek i to nakon pobjede u prvom kolu na domaćem terenu. Naslijedio ga je drugi Turčin. Klupu je preuzeo Cihat Arslan.

U istom kolu ostavku je podnio i trener Tuzla Cityja Slobodan Starčević i to nakon domaćeg poraza od Sarajeva rezultatom 3:0.

Uslijedile su potom promjene i u Krupi, gdje je ostavku podnio Petar Kurčubić, a potom je zbog neslaganja s klupskom politikom isto uradio i Darko Nestorović u Zvijezdi 09.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije