! / Skandal u bh. nogometu: Nedim Selimotić podnio ostavku, pa je iznenada povukao

12. 03. 2019. u 15:25:00 A. S.

Shares: 17

Nogomet u Bosni i Hercegovini potresa novi skandal. Ovoga puta kao glavni akter je predsjednik Sudijske komisije Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Nedim Selimotić, koji je u subotu, 9. marta, podnio nepozivu ostavku na ovoj funkciji, da bi je u nedjelju, 10. marta, povukao.

Sudijska lakrdija: Iz FK Velež objavili 19 pogrešaka arbitara na utakmici u Goraždu

Komentar Barbareza na Twitteru o utakmici u Goraždu sve govori

Trener Veleža Rahimić sa suzama u očima: Uništili su nas, ne znam šta ću dalje...

Ostavka koju je Selimotić poslao čelnicima Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine je u posjedu portala Radiosarajevo.ba, kao i neopoziva ostavka koju je na više adresa poslao predsjednik Sudijske komisije Prve lige FBiH.

Faksimili ostavke i opoziva ostavke Nedima Selimovića, predsjednika Sudijske komisije Prve lige FBiH - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Faksimili ostavke i opoziva ostavke Nedima Selimovića, predsjednika Sudijske komisije Prve lige FBiH

U ostavci koju je napisao Selimotić, on je, između ostalog, naveo da se proteklih 16 mjeseci koliko je obavljao funkciju predsjednika Komisije za suce i suđenje trudio da na nesebičan, transparentan i pošten način da svoj doprinos.

„Jednostavno, pod stalnim pritiscima nisam imao adekvatne uslove za neometano obnašanje funkcije predsjednika Komisije, te samim time nisam imao potpunu kontrolu kod delegiranje. Također, ostali članovi Komisije: g.din Dominković Vladimir, Gobeljić Hajrudin i Bilješko Anto, stvarali su jednu vrstu međusobnog lobija usmjerenog protiv mene, te su konstantno kod donošenja odluka vršili preglasavanja mene radi svojih međusobnih interesa“, napisao je Selimotić u svojoj ostavci, naglasivši da ni pod koju cijenu ne želi biti dio tih interesnih lobija.

Sutradan je, dakle u nedjelju, Selimotić je poslao mail, koji je također u našem posjedu, u kojem je čelnike FS FBiH obavijestio da povukao ostavku, navodeći da je to uradio zbog posljednjih dešavanja  na bh. terenima, uglavnom vezanih na sramotno suđenje na utakmici između Goražda i Veleža (1:0), koja je odigrana u subotu u Gradu na Drini.

Portal Radiosarajevo.ba razgovarao je i sa Nedimom Selimotićem, koji je kazao: 

"Povukao sam ostavku jer sam ishitreno djelovao. Ostat ću predsjednik do sutrašnje sjednice (srijeda, op. a.), ali znajte, ja sam ovdje samo kolateralna šteta i ne vidim svoju odgovornost u slučaju"Goražde". 

Faksimili ostavke i opoziva ostavke Nedima Selimovića, predsjednika Sudijske komisije Prve lige FBiH - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Faksimili ostavke i opoziva ostavke Nedima Selimovića, predsjednika Sudijske komisije Prve lige FBiH

 

NEMA KOMENTARA