Historija FK Sloboda o morbidnim parolama Ivici i Amaru Osimu: Švabo, oprosti

Radiosarajevo.ba
Historija FK Sloboda o morbidnim parolama Ivici i Amaru Osimu: Švabo, oprosti
Foto: Sportske.ba / Jezivo, sramno, užasno

Na Facebook stranici Historija Fudbalskog kluba Sloboda oglasili su se nakon posljednjih morbidnih parola i vrijeđanja Ivice i Amara Osima na utakmici 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH u kojem je tuzlanski klub ugostio Željezničar iz Sarajeva.

Podsjetimo da se rukovodstvo FK Sloboda zvaničnim saopćenjem ogradilo od parole kojom su Fukare vrijeđanje Ivicu i Amara Osima, nakon saopćenja "crveno-crnih" stigla je i pozitivna reakcija s Grbavice.

Objavu sa stranice Histroija FK Sloboda prenosimo u cijelosti, s tim da admin ove stranice dodao da stav nema nikakve veze s navijačima Slobode, a pogotovo ne sa trenutnom Upravom FK Sloboda.

Jezivo, sramno, užasno - undefined

Foto: Sportske.ba: Jezivo, sramno, užasno

„Čovjek koji se na sebi svojstven način suprotstavio velikosrpskom fašizmu i stavio svoju Bosnu i Hercegovinu ispred svoje karijere ne može biti neprijatelj ove stranice! Šta god neko mislio i koliko god Željezničar bio kriv što smo ispali iz lige, istu krivicu snosi i GOŠK i tadašnja uprava FK Sloboda. Ova stranica od početka ima za cilj da veliča Slobodu i njenu antifašističku tekovinu i ako je neko od legendi protivničkih klubova zaslužio da se nađe ovdje, to je sigurno Ivica Osim. U ludilu koje nam se dešava, najmanje što možemo uraditi je izviniti se čovjeku koji je istinska legenda bh. Fudbala“, navodi se u saopćenju na Facebook stranici Historija FK Sloboda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije