Velika sramota: Fukare poslale užasnu poruku Amaru i Ivici Osimu

Radiosarajevo.ba
Velika sramota: Fukare poslale užasnu poruku Amaru i Ivici Osimu
PrtScr / Fukare jučer pred polazak na utakmicu

Jučer su na tuzlanskom stadionu Tušanj, fudbaleri Slobode i Željezničara odmjerili snage u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a utakmica je završena rezultatom 0:0.

Nažalost, priču o fudbalu i ovaj put su zasjenile prestrašne scene na tribinama, a ovaj put su se za to pobrinuli navijači tuzlanskog tima, nadimka Fukare, koji su razvili transparent na kojem je pisalo:

"Amare, isti si k'o otac, zreo si za moždani''.

Jezivo, sramno, užasno - undefined

Foto: Sportske.ba: Jezivo, sramno, užasno

Dakle, riječ je o jednoj od najmorbidnijih poruka na bh. tribinama, pogotovo jer su ljudi koji su ga izradili imali itekako vremena da razmisle šta rade. Nije to bila "psihologija mase" kad krenu grozne navijačke pjesme na tribini, pa se mnogi priključe samo da su "u kopu, u raji", već su ti neki "navijači" otišli, kupili materijal, napravili parolu i donijeli je na stadion, bez da je iko rekao "stanite malo, ovo zaista nije uredu".

Naodno je među navijačima tuzlanskog tima bilo onih koji su molili da se poruka ne "diže", ali transparent je ipak podignut...

Iz FK Sloboda još uvijek se nisu oglasili, Fukare na Facebooku također ćute, a, ako ne shvaćaju ko je, ako ništa, bio Ivica Osim, donosimo im Facebook status jednog Tuzlaka, velikog navijača Slobode, kojeg je poruka njegovih sugrađana posebno pogodila:

"Parola koja vrijeđa svakog normalnog čovjeka. Sloboda, ukoliko u njoj ima i jedan pravi sportista, se mora ograditi od ove poruke. Ivica Osim je čovjek koji je svojim radom i ponašanjem zadužio cijelu državu, pa tako i Slobodu.

Borbom za svoje klubove Ivica je kao igrač i trener pomogao da i Sloboda bude bolja. A koliko je bio pošten u odnosu prema uspješnim sportistima poniklim u Slobodi govori i činjenica da je 1990. godine u svoj stručni štab, koji je išao na Mundijal u Italiju, izabrao i jednog "slobodaša", Rizaha Meškovića."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije