FK Sloboda o transparentu Fukara: Neprimjereno, uvredljivo i za svaku osudu

Radiosarajevo.ba
FK Sloboda o transparentu Fukara: Neprimjereno, uvredljivo i za svaku osudu
PrtScr / Fukare jučer pred polazak na utakmicu

Nakon skandaloznih poruka, koje su na jučerašnjoj utakmici Sloboda - Željezničar treneru gostiju, Amaru Osimu, uputili članovi navijačke skupine Fukare, danas se uprava tuzlanskog kluba javno ogradila od ponašanja navijača.

U saopćenju za javnost, iz Slobode su kazali da su im "navijači na dosadašnjim utakmicama redovno bili 12. igrač", ali da su poruke s transparenta na tribini Sjever upućene treneru Osimu neprihvatljive, te se od njih ograđuju.

"Smatramo da takvim parolama nije mjesto na sportskim terenima, jer su u najmanjem slučaju neprimjerene, uvredljive i za svaku osudu. Svjesni sportskih uspjeha Amara Osima i velikih dostignuća i veličine Ivice Osima, kao čovjeka, jasno se ograđujemo od neprimjerene parole na transparentu pojedinih navijača na sjevernoj tribini stadiona Tušanj. Smatramo da je FK “Željezničar” sportski prijatelj te da trener ovog kluba, ali i bilo kojeg drugog kluba, ne zaslužuje doček sa porukom kakva je sinoć viđena na stadionu Tušanj", navode iz Slobode.

Dio navijača Fukara na tribini je razvio transparent na kojem je pisalo: "Amare, isti si k'o otac, zreo si za moždani'', što je zgrozilo i navijače na drugim dijelovima stadiona Tušanj.

Jezivo, sramno, užasno - undefined

Foto: Sportske.ba: Jezivo, sramno, užasno

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije