Pet golova i šokantan poraz Željezničara u Posušju

2
Radiosarajevo.ba
Pet golova i šokantan poraz Željezničara u Posušju
Foto: Adem Čatić, fkz.ba / Detalj s meča Posušje - Željezničar

Fudbaleri Željezničara doživjeli su danas šokantan poraz (3:2) u gostima kod Posušja u susretu 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako je Posušje u prošlom kolu izgubilo čak 6:0 na Koševu od Sarajeva, danas je smoglo snage da iznenadi drugog sarajevskog premijerligaša.

Utakmica nije bila posebno sadržajna sve do početka drugog poluvremena.

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Tada Kristo postiže gol za vodstvo domaćina u 57. minuti, a samo dvije minute kasnije Kosorić vraća stvari na početak poslije asistencije Štilića.

U 64. minuti Posušje je imalo penal, ali Barišić je pogodio stativu. To se domaćima nije obilo o glavu jer u 71. minuti dolaze do novog vodstva. Vukoja ubacuje u šesnaesterac, lopta dolazi do Serdarušića koji pogađa za 2:1.

U 80. i 82. minuti po jedna velika prilika na obje strane. Prvo za Posušje Begić pogađa stativu, da bi potom Zec na drugoj strani bio izblokiran u velikoj prilici.

Samo minut kasnije Semir Štilić izjednačava na 2:2 nakon greške u odbrani domaćih.

Kada se mislilo da će susret biti završen neriješenim rezultatom, Posušje je do trećeg vodstva stiglo u 84. minuti kada je pogodio Serdarušić i to nakon asistencije Ramovića. Serdarušić je imao do kraja još jednu veliku šansu, ali ostalo je 3:2.

Željezničar je nakon poraza ostao peti dok je Posušje sada deveto.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije