Pep: Prihvatio bih čašu vina kada bi me Mourinho pozvao

Radiosarajevo.ba
Pep: Prihvatio bih čašu vina kada bi me Mourinho pozvao
Veliki derbi Manchestera budi i jedan od najvećih trenerskih rivaliteta u historiji fudbala. Jose Mourinho i Pep Guardiola ovaj put bit će jedan naspram drugog u engleskom Premiershipu.

Rivalitet između ovog dvojca rodio se tokom perioda kada su sjedili na klupama Real Madrida, odnosno Barcelone. Međutim čini se kako su zategnuti odnosi između dva trenera stvar prošlosti. Guardiola je prema navodima katalonskog Sporta rekao kako bi prihvatio poziv Portugalca na čašu vina.

"Ako me Mourinho pozove nakon meča na čašu vina, prihvatit ću. Rekao sam već mnogo puta da imam veliki respekt prema njemu. Uvijek pokušavam učiti od svojih kolega i učim i od njega. Rivalitet su stvorili mediji", kaže Guardiola i dodaje:

"On je bio moj trener, moj pomoćni trener kada je u klubu bio Bobby Robson. Posljednji susret u Madridu, kada sam bio trener Barcelone nije bio lijep. Međutim sreli smo se prije dvije ili tri sedmice na sastanku svih menadžera Premiershipa. Razgovarali smo, bili smo u društvu Ronalda Koemana i Tonyja Pulisa i sve je bilo u redu", ističe Guardiola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije